Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași invită elevii de liceu să participe la cursuri deschise online

HomeSocial

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași invită elevii de liceu să participe la cursuri deschise online

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) pune la dispoziția elevilor de liceu o serie de cursuri deschise de la toate cele 15 facultăți, care pot fi urmărite în direct, online, în perioada 7 – 28 aprilie 2021, informează reprezentanții Universității.

„Întrucât contextul epidemiologic încă nu ne permite să le oferim elevilor posibilitatea de a vizita Universitatea, invităm tinerii care aspiră la studii universitare să participe la cursurile deschise pe care le-am pregătit special pentru ei și să experimenteze, astfel, studenția la prima universitate modernă a României”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Primul curs deschis online va avea loc miercuri, 7 aprilie, începând cu ora 14.00 și va consta într-o prelegere dedicată pasionaților de biologie: „De la aminoacizi la proteine – bazele moleculare ale funcției hemoglobinei”. Tinerii interesați de o carieră juridică pot urmări în direct vineri, 9 aprilie, de la ora 14.00, cursul „Dreptul zi de zi”. Joi, 15 aprilie, elevii vor putea face o „Incursiune în fizica mediului interstelar”. Marți, 20 aprilie, tinerii preocupați de IT vor putea participa la cursul „Blockchain: tehnologie, criptomonede, aplicații”, începând cu ora 14.00.

În anul 2021, cursurile deschise online dedicate elevilor sunt la a doua ediție, după cele transmise în perioada 23 martie – 3 aprilie 2020, care au acumulat peste 28.700 de vizualizări.

Participarea online la aceste activități este gratuită. Programul complet al cursurilor deschise pentru elevi poate fi accesat aici: https://www.uaic.ro/cursuri-online-2021/ .

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0