Unitățile de învățământ, inspectate înainte de noul an școlar

HomeSocial

Unitățile de învățământ, inspectate înainte de noul an școlar

 

Miercuri, 6 septembrie, primarul Lucian Micu a mers într-o vizită în câteva dintre unitățile de învățământ din Roman, pentru a vedea dacă acestea îndeplinesc condițiile pentru a-i primi pe elevi și profesori în noul an școlar. Edilul s-a arătat mulțumit de lucrările de reparații și de curățenie.

„Se apropie începutul de an școlar, iar astăzi am făcut o nouă vizită în teren, pentru a vedea dacă școlile din Roman sunt pregătite pentru a-i primi în condiții optime pe elevi și profesori. La Școala «Vasile Alecsandri» s-au încheiat lucrările de modernizare a instalației de încălzire. Spațiile sunt igienizate. La Școala «Mihai Eminescu», tâmplăria veche a fost înlocuită cu PVC, acum executându-se finisajele de la ferestrele schimbate. Am fost și la grădinița nr. 6, de pe Roman Vodă, unde s-a compartimentat și reparat coșul de fum. Și aici, celelalte lucrări de curățenie sunt finalizate. În această vară, s-au efectuat peste 23 de investiții în toate unitățile de învățământ din oraș. Am fost și în sălile de clasă, în toalete, în bucătării, în sălile de sport și în spațiile cu instalațiile termice și consider că suntem pregătiți să-i primim cum se cuvine pe elevi, profesori și personalul auxiliar în noul an școlar”, a declarat primarul Lucian Micu.

Printre lucrările care s-au făcut în unitățile de învățământ în această vară se numără: reparații de instalații de încălzire la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, înlocuire tâmplărie PVC la Școala de Arte „Sergiu Celibidache” și la Școala „Mihai Eminescu”, înlocuire învelitoare la Grădinița nr. 1 din strada Ecaterina Teodoroiu, demontare lambriuri la Grădinița nr. 5 a Școlii „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic „Miron Costin” și Grădinița nr. 1 a Școlii „Vasile Alecsandri”, montare burlane la sala de sport a Școlii „Alexandru Ioan Cuza”, reparații hidroizolație acoperiș terasă la centrala termică a Colegiului Tehnic „Petru Poni”, reparații interioare și exterioare la sala de sport a Școlii „Carol I”, reparații grup sanitar și înlocuire parchet la Liceul Teologic „Sf. Francisc de Assisi”, reparații interioare la bucătăria Grădiniței nr. 2 a Școlii de Artă „Sergiu Celibidache”, compartimentare și reparații coș de fum la Grădinița nr. 6 a Colegiului Tehnic „Petru Poni”, reparații hidroizolație acoperiș terasă la Grădinița nr. 5 a Școlii „Vasile Alecsandri”, reparații coș de fum și montare opritoare de zăpadă la Școala „Roman Mușat”, reparații hidroizolație acoperiș terasă la Grădinița nr. 1 a Școlii „Mihai Eminescu”, montare opritoare de zăpadă la Colegiul Național „Roman-Vodă” și refacere instalație de încălzire la Școala „Mihai Eminescu”.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Dl primar stie ca renovarea a fost pe alocuri 100% facuta pe cheltuiala parintilor? Invatamantul este cu adevarat gratuit pentru copii…