Un romașcan a protestat în fața Ambasadei Rusiei din București, după invazia asupra Ucrainei

HomeSocial

Un romașcan a protestat în fața Ambasadei Rusiei din București, după invazia asupra Ucrainei

Joi dimineață, 24 februarie, profesorul de istorie Marcel Bartic, originar din Roman, a protestat în fața Ambasadei Rusiei din București, în semn de solidaritate cu Ucraina, după invazia declanșată de Rusia în această dimineață. În fața ambasadei, Marcel Bartic a afișat o pancartă pe care erau scrise cuvintele: „Solidar cu poporul ucrainean”.

Este un protest cu privire la acțiunea Rusiei de a invada Ucraina. Este un gest de agresiune împotriva unor oameni nevinovați. Din punctul meu de vedere, orice om, orice cetățean care își dorește să se oprească toată nebunia asta, ar trebui să protesteze, să reacționeze, pentru că este în mod clar o agresiune împotriva unui stat. Niciunul dintre pretextele invocate de Rusia nu sunt legitime și nu are nici o justificare”, a spus Bartic, citat de G4Media.ro, acesta adăugând că a fost amendat de Jandarmerie, pentru că protestul său a fost unul neautorizat.

Postarea sa de pe pagina de socializare a strâns până după-amiază peste o mie de reacții și zeci de comentarii și distribuiri, mai multe persoane adăugând că i se vor alătura la protest, joi seară. Un eveniment similar de protest față de invazia rusească în Ucraina este anunțat în București, în această seară, pornind de la Ambasada Ucrainei și având ca destinație Ambasada Rusiei.

În vârstă de 41 de ani, originar din Roman, profesorul Marcel Bartic este absolvent al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. La începutul anilor 2000, a făcut parte din proiectul jurnalistic al Ziarului de Roman, contribuind și în acest moment în presă cu numeroase luări de poziție pe subiecte de actualitate. Actualmente este profesor de istorie în cadrul unei școli private din București, dar și realizator de emisiuni radio. Din toamna trecută, poate fi ascultat pe postul Europa FM, în fiecare marți, în cadrul emisiunii „Piața Victoriei” – podcasturile acestuia putând fi ascultate la acest link.

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Mircea Enache 2 ani ago

    LA drama poporului sârb, am protestat 4 zile consecutiv in centrul orașului Roman… Afișam -stilizat de regretatul artist Constantin Bârjovanu- în limba rusă, un pumn către saxsafonistul Clinton…