Un nou tur ciclist al Romanului organizat sâmbătă, cu ocazia Orei Pământului. Modificările traseului

HomeSocial

Un nou tur ciclist al Romanului organizat sâmbătă, cu ocazia Orei Pământului. Modificările traseului

Sâmbătă, 23 martie, Primăria municipiului Roman organizează activități dedicate evenimentului „Earth Hour” („Ora Pământului”), acțiuni pentru promovarea importanței conservării resurselor și a responsabilității față de mediul înconjurător. Cu acest prilej, romașcanii sunt invitați să participe sâmbătă, începând cu ora 19:30, la activitățile ce se vor desfășura, în acest an, în Parcul Municipal Roman.

În intervalul orar 19.30 – 20.15 va fi organizat un tur ciclist prin municipiul Roman, pe următorul traseu: Parc Municipal (fântâna arteziană) – str. Eternității – str. Mihai Viteazul, către giratoriul Sagna – Str. Islazului – str. Bogdan Dragoș – str. Renașterii – str. Matei Millo – str. Moldovei – str. Vasile Lupu – Complexul de Agrement Moldova – str. Victor Hugo – str. Alexandru cel Bun – bd. Roman Mușat – giratoriu bd. Republicii, str. Eternității, Parc Municipal. Participanții trebuie: să aibă vârsta minimă de 14 ani și să dețină actul de identitate asupra lor, să poarte echipament corespunzător de protecție și avertizare (cască, vestă reflectorizantă, etc), iar bicicletele trebuie echipate complet pentru circulația pe timp de noapte pe drumurile publice.

În intervalul orar 20.15 – 20.30 vor fi aprinse candele și va fi marcat simbolul Ora Pământului „60+” în zona adiacentă debarcaderului din Parcul Municipal Roman, iar în intervalul orar 20.30 – 21.30 va fi organizat un moment artistic, la lumina lumânărilor, susținut de Dance Studio Step-Up și Clubul de Canto Nobless.

Totodată, cu prilejul Orei Pământului, municipalitatea va întrerupe iluminatului ornamental pentru instituții și obiective publice: Primăria Roman, Casa Căsătoriilor, Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”, Muzeul de Artă și statuia lui Ștefan cel Mare din sensul giratoriu de la „Favorit”.

„Sâmbătă, 23 martie, vă invit să marcăm împreună Ora Pământului – un moment simbolic prin care demonstrăm grija și respectul față de mediul înconjurător. Este mai mult decât un eveniment; este o mișcare globală în care fiecare dintre noi poate juca un rol important. Anul acesta, ne întâlnim în Parcul Municipal pentru a da startul unei seri speciale. Programul organizat de colegii de la Biroul monitorizare mediu, începe cu turul ciclist, sprijinit de Poliția Locală. Este o oportunitate de a ne bucura împreună de frumusețea orașului nostru pe două roți, promovând în același timp un stil de viață sănătos și sustenabil. De asemenea, vom marca simbolul «60+» prin aprinderea lumânărilor. Acest gest simplu, dar profund, ne reamintește că fiecare acțiune contează în lupta împotriva schimbărilor climatice. Și pentru că dorim să facem din această seară una cu adevărat memorabilă, ne vom bucura și de un moment artistic, pregătit de copiii de la Clubul de Canto Nobless și Dance Studio Step Up. Vă aștept cu drag să vă alăturați și să facem din Ora Pământului un moment de neuitat”, a transmis cu acest prilej primarul Leonard Achiriloaei.

Evenimentul „Ora Pământului” – „Earth Hour”, organizat anual în întreaga lume la finalul lunii martie, promovează reducerea consumului de energie și resurse, trecerea la sursele regenerabile de energie, mișcarea în aer liber, activitățile sportive, reciclarea și schimbarea obiceiurilor de consum.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0