Un nou stadion, cu 500 de locuri, urmează a fi construit în Roman, cu bani de la Guvern

Home

Un nou stadion, cu 500 de locuri, urmează a fi construit în Roman, cu bani de la Guvern

 

 

Romanul urmează a avea o nouă bază sportivă, construită cu fonduri de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții (CNI). Investiția ar urma să fie posibilă ca parte a unui program asumat de Guvern prin care România și-a depus candidatura și a câștigat dreptul de a organiza meciuri în cadrul Campionatului European de Fotbal „Euro 2020”. Prin programul de candidatură pentru Euro 2020, țara noastră și-a asumat, pe lângă modernizarea arenelor din București care vor găzdui meciuri ale competiției, și  construirea și modernizarea a 400 de terenuri de fotbal, în fiecare județ al țării.

Dacă, inițial, municipalitatea romașcană a discutat cu oficialii CNI includerea modernizării stadionului Moldova în cadrul acestui program, CNI a solicitat Romanului o altă variantă, pentru construirea unei noi baze sportive. Astfel, municipalitatea a identificat un teren pe strada Islazului, în zona de nord-est a orașului, pe care ar urma să fie amenajat un stadion de fotbal, cu tribune de 500 de locuri, cu parcări pentru autoturisme și autocare.

„Pregătim în aceste zile o documentație în vederea identificării unui teren, pe strada Islazului. Avem suprafața de teren necesară realizării acestui proiect, urmează să facem documentațiile cadastrale și să le transmitem către CNI pentru realizarea acestui stadion – este vorba despre proiecte-tip, stadioane cu nocturnă, cu tribune cu o capacitate de 500 de locuri și amenajare de parcări pentru autoturisme și autocare. Cred că amenajarea acestui stadion pe strada Islazului va fi un plus pentru zona respectivă: pe lângă igienizare și funcționalitate, credem că putem să ridicăm din punct de vedere economic acea zonă”, a precizat primarul Lucian Micu în cadrul conferinței de presă de luni, 8 iulie.

 

Ce se întâmplă cu stadionul Moldova

Dacă modernizarea stadionului Moldova nu este posibilă prin programul extins Euro 2020, Primăria Roman va depune un alt proiect în acest scop la CNI, pe un alt program, pentru modernizarea stadionului din cartierul Favorit. Având în vedere că suprafața de joc este menținută în condiții optime, lucrările ar presupune doar demolarea împrejmuirii și a tribunelor și construirea altora noi, de doar 5.000 de locuri.

„Nu vom abandona nici ideea modernizării stadionului Moldova, dar va fi o procedură mai de durată, în sensul în care va trebui să realizăm un studiu de fezabilitate și, ulterior, să depunem întreaga documentație la CNI, în vederea modernizării acestuia. Nu cred că vom mai avea niciodată 20.000 de oameni pe stadionul Moldova. Am purtat o discuție cu arhitectul-șef al orașului și propunerea noastră, în momentul în care vom face studiul de fezabilitate, va fi aceea de demolare a gradenelor actuale și de realizare a unei împrejmuiri mult mai eficiente, moderne și care să permită un număr maxim de 5.000 de spectatori”, a mai precizat primarul Lucian Micu.

Până atunci, în această perioadă, municipalitatea derulează lucrări de modernizare a pistei de alergare existente pe stadionul Moldova, la terminarea lucrărilor aceasta urmând a fi deschisă gratuit pentru iubitorii de alergare din Roman. „Începând de ieri, au început să vină transporturile cu zgură și sperăm ca, până la sfârșitul săptămânii viitoare, întreaga cantitate de zgură să fie adusă și pista să fie finalizată, astfel încât să creăm condiții optime pentru cei care doresc să alerge într-o zonă special amenajată”, a mai precizat primarul Lucian Micu.

Proiectul bazei sportive din 2004, nefinalizat

Ideea realizării unei baze sportive în zona străzii Islazului a mai fost vehiculată pe timpul administrației romașcane din 2004, când autorităţile locale vorbeau despre o bază sportivă multifuncțională, cu un teren de fotbal, unul de baseball, patru terenuri de tenis și două terenuri de handbal, plus un teren pentru atletism – un proiect de aproximativ patru milioane de euro. Terenul avut în vedere avea o suprafaţă de 65.000 de metri pătraţi şi era situat pe strada Islazului, în zona fostului CAP al oraşului. Proiectul nu s-a mai finalizat, din lipsă de fonduri.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Seibriger Cristian 7 luni ago

    Excelent🤣🤣🤣🤣. Au daramat unul de 25000 si fac unul de 500.