Prima paginăPolitica

Un nou război: Roman – Piatra Neamț, PNL – PSD. Consiliul Județean vrea Clubul Petrotub înapoi

Un nou război: Roman – Piatra Neamț, PNL – PSD. Consiliul Județean vrea Clubul Petrotub înapoi

Dimensiune text

 

evidenta-persoanei-politia-comunitara-clubul-petrotub-03Pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului Județean (CJ) s-a aflat un proiect de hotărâre care prevede revocarea, începând cu 1 februarie 2017, a dreptului de administrare a Consiliului Local Roman (obținut tot printr-o hotărâre de CJ în 2007) a Clubului Petrotub, în scopul asigurării spațiului de funcționare a unor servicii sociale cu cazare furnizate de Direcția de Asistență Socială Neamț. Acest proiect adâncește și mai mult prăpastia din administrația romașcană și cea județeană.

Motivele inițierii acestui demers

Singurul corp de clădire care nu face obiectul acestui proiect este cel în care funcționează Direcția de Evidență a Populației, Poliția Locală și serviciul de Pașapoarte. În rest, ar fi vorba de clădirile în care funcționează Casa Vârstnicului, unde este amenajat depozitul de unde se dau alimentele de la UE, terenul de tenis și clădirea în care își au sedii alte instituții, precum Casa de Pensii sau Camera de Comerț și Industrie.

„Imobilul, compus din 12 construcții și teren aferent în suprafață de 8.096 metri pătrați, se află în administrarea Consiliului Local al municipiului Roman. Scopul dării în administrare este asigurarea spațiilor necesare funcționării Serviciului public comunicat de evidența persoanelor Roman. Ca urmare a efectuării unor verificări privind modul de utilizare a patrimoniului, s-a constatat că doar o mică parte – corpul C 6 (n.r. – clădirea în care funcționează Poliția Locală, Pașapoartele și Evidența Populației) din totalul imobilului este utilizat conform destinației stabilite. Marea majoritate a imobilului este utilizată în alte scopuri, fără acordul CJ Neamț, cu toate că acest lucru este menționat în mod explicit în documentele de administrare de către terțe persoane (asociații, societăți comerciale, partide politice, instituții publice, cluburi sportive), în baza unor documente încheiate de CL Roman privind folosința spațiilor. După o analiză detaliată a situației, bunurile vor fi date în administrare Direcției de Asistență Socială Neamț (în tot sau în parte)”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor județeni.

Răspunsul Romanului: „Două treimi nu poate să facă fără PNL!”

Așa cum scriam săptămâna trecută, situația Clubului Petrotub a fost dezbătută între primarul Laurențiu Leoreanu (PNL) și președintele CJ Neamț – Ionel Arsene (PSD), când edilul romașcan i-a propus șefului de județ un schimb: clădirea în care au funcționat secțiile de Boli Infecțioase și mai apoi Psihiatria (de lângă Sala Polivalentă) și unde putea funcționa Azilul pentru Persoane Adulte aflat în subordinea Direcției de Asistență Neamț (n.r. – acoperișul imobilului actual s-a prăbușit și nu mai poate fi utilizat), la schimb cu Clubul Petrotub, dar președintele CJ Neamț nu a agreat varianta.

Acum, primarul Laurențiu Leoreanu spune că nici gând să renunțe la administrarea Clubului Petrotub: „Vrutul e liber, adică în viață una e să vrei, alta e să poți. Cred că am răspuns”. Edilul explică faptul că, fiind vorba de o hotărâre legată de patrimoniu, pentru a trece proiectul este nevoie de votul a două treimi din consilierii județeni, „iar două treimi nu poate să facă fără PNL, iar cei din PNL sunt oameni sănătoși la cap. Cum să ia clădirea Clubului Petrotub dintr-o ambiție personală a unei persoane căreia Dumnezeu i-a înnegrit puțin gândurile și luciditatea? Așa cum știți, când s-a privatizat Petrotubul, s-a spus că imobilul se dă autorităților publice locale nemțene, dar s-a interpretat că ar fi Consiliul Județean. Ideea a fost să vină către Consiliul Local, dar nu s-a făcut atunci cum trebuia. În schimb, avem o hotărâre pe care eu am promovat-o în Consiliul Județean când era președinte domnul Vasile Pruteanu, care spune așa: darea în administrație a acestei clădiri, acestui spațiu locativ de acolo, este pe întreaga perioadă a funcționării instituțiilor publice de interes local, Poliția Locală și Evidența Informatizată a Persoanei. E drept că în clădirea mare sunt astfel de activități, este Casa Vârstnicului dincolo, este depozitul pentru Direcția de Asistență Socială, iar în celelalte clădiri ei invocă că sunt spații închiriate fără aprobarea lor. Aceste spații eu le-am preluat din mandatele anterioare. Acolo sunt și instituții publice, cum e Camera de Comerț, sediul Casei Județene de Pensii, deci sunt niște lucruri care existau, au sediile unele partide, pe lege asigurăm astfel de lucruri”.

Edilul Romanului spune că le-a explicat consilierilor județeni PNL despre ce este vorba și faptul că o astfel de preluare a celorlalte imobile ar produce „o disfuncționalitate instituțională Municipiului Roman. Nu ar fi neapărat un sprijin pentru Consiliul Județean, ci s-ar materializa o răutate gândită de cel de acolo. Prin urmare, eu îl sfătuiesc să primească și dânsul sărbătorile cu bine”.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 9
 • Am de ceva timp impresia ca domnul Arsene nu realizeaza ca prin atitudinea pe care o are face de fapt rau romascanilor: nu a aprobat bani pentru spital, acum incearca alta mizerie. Se aproba in schimb bani cu nemiluita pentru Targul de Craciun din Piatra Neamt. Rau fac si consilierii PSD, locali si judeteni de Roman, ca nu iau atitudine. Oare scria in programul PSD ca in urmatorii ani orasul nostru nu tb sa primeasca fonduri?

 • D-nule Dan Laurenţiu Leureanu, nu observi faptul că domnul Ionel ARSENE, prin această mutare, doreşte să degreveze pe amărâţii din Roman şi împrejurimi,de cozile MIZERABILE formate ZILNIC la Direcţia de Evidenţă a Populaţi?
  La celelalte uşi, orice om de bună credinţă poate să spună că niciodată nu au fost persoane stând la coadă. Cu această mutare se loveşte in BARONUL LOCAL al casei vârstnicului şi asta ustură!!!!!!!!!!.CJ NEAMŢ are dreptate!

 • a Populaţiei?…..D-nule DLL.

 • a Populaţiei?…..D-nule
  .

 • @ Vasile, ai beut in post ?! (al Craciunului, ca…de alalalt…n-ai !) Pai, cum drequ ,,nu au fost persoane (trecut) stand (prezent) la coada” ??!! Si, de fapt, care-i…baiu’ ??

 • Vasile ce te-am rugat eu ieri?! Lasa mai omule ura asta pana dupa Craciun….Ia omule un rachiu o turta si impacate cu toata lumea…Ionel se va impaca cu Laurentiu ! Iar tu ? Tu ce faci ? Craciun fericit Vasile !

 • NU E NICI UN RAZBOI STIMABILILOR NU MAI GONFLATI STIRILE IN SENZATIONAL – E UN LUCRU FIRESC PE CARE DLLEO PARDU IN GOANA DUPA PUTERE LEGITIMITATE SI PARANOIA NU L-A FACUT: A SUBJUGAT MINTILE OAMENILOR IN FOLOS PERSONAL – ASTEPTAM RESTABILIREA NORMALITATII: PRIMARIA SA SE OCUPE DE CE TREBUIE NU DE CE VREA MUSCHII LU DLLEO

 • Totul porneste in primul rand de la faptul ca in anul 1968, atunci cand s-a abandonat impartirea administrativ-teritoriala de tip sovietic, cu regiuni si raioane, revenindu-se la cea romaneasca antebelica, cu judete, Romanul, cel mai vechi tinut al Moldovei, atestat ca atare in anul 1408, centrul urban romanesc cu cel dintai vornic,adica primar, atestat in anul 1403, sediul celei mai importante episcopii a Moldovei, infiintata in jurul anului 1408, singurul oras cu doua cetati voievodale, Cetatea Veche, unde Roman I a emis la 30 martie 1392 cel mai vechi document slavon al Moldovei, care, in plus, mentioneaza intinderea acestui principat „din munte pana la tarmul marii”, Cetatea Noua, singura zidita din temelii de Stefan cel Mare, cu primul ei parcalab atestat la 15 septembrie 1466, Romanul, cu toate acestea si cu atatea altele, a fost omis in mod aberant si absurd de la reinfiintarea ca judet al Romaniei. Si mai porneste, desigur, de la modul de a intelege si de a face politica atat in Romania comunista, cu „centralismul ei democratic”, in care centrul, national sau local, dicta de fapt, in mod absolut celorlalti, cat si in cea post-comunista, in care dictatura partidului unic a fost inlocuita cu aceea a doua-trei partide care se succed la conducere, in baza votului unui electorat minoritar, actionand, fiecare la randul sau, in mod discretionar si vindicativ fata de oponentii politici, pana la a-i determina sa li se alature, intr-o miscare absurda si de neimaginat in tarile cu adevarat democratice, dovedind ca aici, de fapt, nici ideologia si nici moralitatea nu conteaza, ci, ca in urma cu peste o suta treizeci de ani, pe vremea lui „conu Zaharia Trahanache” a lui Caragiale, „enteresul si iar enteresul”. Obiectiv primordial, caruia i s-a adaugat, intre timp, un anumit gen de comportament si chiar un anumit tip uman, amintind bine de unii dintre tovarasii activisti de partid din perioada bolsevica.

 • La ceas de seara vor sa mi te omoare…..

  600.000 de membri de partid, liber cugetătorii unii captivi încă anilor ,90, activiștii care comunicau cu Sfânta Biserică doar cât să transmită că se dau bani de clopotniță înainte de alegeri vor păși pe calea credinței.
  Din acel „opium al poporului” (Marx) sau „pentru popor” (Lenin) se va regenera filosofia oștirii pesediste, emulația, iar tot ce respiră pe partea stângă se va ruga pentru sănătatea lui Liviu. Președintele Marelui Partid al Stangii va repara nedreptățile legate de pensii, medicamente, taxe, autostrăzi și călătoria în timp, ținută de americani la secret, dar pentru că are o inimă mare nu va lăsa pe nimeni din Guvern să decidă singur. Ca să nu greșească! Ca o mamă!
  Doamne ferește să-l încerce o amigdalită, o constipație sau să-l apuce motociclismul, ca pe Tăriceanu, sau orice altă stare care să-l facă incapabil să dea indicații, că va fi jale! Vor apărea urgențe și se vor prăbuși lumi deoarece Liviu nu va fi disponibil. Dacă la școala generală din Drăgănești-Vlașca se termină hârtia igienică și dascălii îl întreabă pe ministrul Educației de care să ia, cu piersici sau cu trandafiri, vă dați seama că dezastru scrie pe ei! Ministrul le va spune că dacă școala nu are chimist acreditat, ca să evalueze consistența situației, ceilalți nu-și vor putea da seama de amploarea nevoilor, deoarece nu sunt de specialitate!
  Cu Liviu răgușit, ministrul de la Apărare, care n-a făcut armata, îi va pisa pe soldați să bage „sectoare” fiind convins că îi încurajează să se specializeze în urbanism, și se va mira că este înjurat.
  Lăsați-l pe Liviu să decidă! …E unicul cunoscător al Graalului PSD, programul de guvernare! Fiind un perfecționist, nu-i va lăsa pe Mele, Cuc, Leș, Daea sau pe tantele dudui nici să treacă strada pe zebră fără azimut. Iar dacă Grindeanu, după vreo două ședințe CSAT, se va trezi din anestezie și își va aminti că bănățenilor nu le prea dă nimeni indicații, nu-i nimic! Mustața oltenească s-a blindat și i-a înfipt-o pe Shhaideh în ceafă. Vicepremierul îi va monitoriza strict premierului amigdala cerebrală – formațiune care detectează anxietățile și stările de pericol – și din nou Liviu va interveni salvator, aducându-l pe calea cea dreaptă a partidului.
  Desigur, dacă răcește și Grindeanu, Shaiddeh va merge la ședințele CSAT, unde lucrurile vor risca să devină albastre. Cum majoritatea poate însă schimba orice, de la direcția în care se toarnă betonul până la menstruația veverițelor, eu zic să devină membru CSAT și șeful Camerei Deputaților! Așa au vrut românii, nu? Majoritatea, adică cei mai mulți dintre cei care au apucat să ajungă la urne între o cinzeacă și „Te pui cu blondele” sau „Bravo, ai stil!”
  De Sfântul Liviu – dacă nu există, să se înființeze! – să fie purtat pe brațe pentru o băiță în Gange, să-i ierte păcatele și hindușii. Va face astfel un pas mare către ecumenismul extins – prea strâmt creștinismul pentru un program atât de mare, iar islamul bate la ochi!
  Deci nu știu ce tot mieunăm atâta! Instalarea Guvernului Liviu crește nesperat numărul credincioșilor din România. Pe pereții apartamentelor din cartierele-dormitor, în loc de tabloul cu Ion Iliescu absolvind la Moscova și Ana Pauker vernisând primul ei coc se vor muta diverși sfinți și iconițe de pe la Giurgiu, Mehedinți, Ialomița și Teleorman, neapărat Teleorman! Inclusiv inițiativa lui Victor Ciorbea de a zdrobi orânduirea cea crudă și nedreaptă care-l ține pe Liviu departe de desăvârșire are tot o componentă spirituală: e un act de iubire. Avocatul Poporului a riscat să fie criticat de Președinție numai deoarece a dorit ca destinul lui Liviu să nu semene cu a lui Prometeu. După ce ai dat românilor focul să-ți halească ficații un neamț e prea de tot! E prea mult pentru „liniștea” lor! Urmează războiul și va fi total. Zâmbetul va deveni rictus. Nu se vor lua prizonieri. Nu vor fi nici focuri de avertisment. Iar noi, omuleții ce încă iubim România în fiecare zi, vom asista neputincioși, cu ochii cât cepele și inima cât un purice. Asta, după ce „vom urmări cu atenție” desfășurarea ostilităților!