Prima paginăSocial

Un nou exercițiu de alarmare publică, miercuri, în Roman

Un nou exercițiu de alarmare publică, miercuri, în Roman

Dimensiune text

 

 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă campania „miercurea sirenelor”, în sensul ca, în fiecare primă zi de miercuri din lună, la nivelul întregii țări, să se organizeze exerciții de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de urgență, ce urmăresc antrenarea autorităților administrației publice locale și pregătirea populației prin cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacție al autorităților la primirea mesajului de înștiințare, obținerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate și gradul de acoperire acustică.

Astfel, miercuri, 6 martie, în Roman, în intervalul 10.00 – 11.00, se desfășoară acest exercițiu de alarmare. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei municipiului Roman aduce la cunoștință semnalele acustice de alarmare a populației în situații de urgență:

  • Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
  • Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
  • Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
  • Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durate de 2 minute.

Miercuri, exercițiul se va derula în întreg județul Neamț. Punerea în funcţiune a mijloacelor de alarmare şi modul de acţiune al autorităţilor locale pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei va fi verificată prin sondaj de către personalul ISU Neamț. „Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care vă asigurăm că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările ISU Neamț pentru situații de urgență”, au transmis reprezentanții ISU Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0