Prima paginăSport

Un nou antrenor și o posibilă participare în cupele europene, pentru echipa de handbal CSM Roman

Un nou antrenor și o posibilă participare în cupele europene, pentru echipa de handbal CSM Roman

Dimensiune text

 

Echipa de handbal feminin CSM Roman are un nou antrenor. După negocierile purtate în ultima perioadă, primarul ales al municipiului Roman, Lucian Micu, a făcut cunoscut luni, 12 iunie, în conferința de presă săptămânală, numele antrenorului care va pregăti CSM Roman în noul sezon. Acesta este Constantin Ștefan, născut în 1968, în București. Constantin Ștefan a antrenat echipe de handbal masculin precum HC Odorheiu Secuiesc, HCM Constanța, U Cluj, Poli Timișoara și Dinamo, cu Dinamo câștigând titlul național în sezonul 2004 – 2005. În handbalul feminin, Constantin Ștefan a antrenat HCM Râmnicu Vâlcea, între 2015 și 2016.

De asemenea, la lotul echipei au venit trei jucătoare noi. „Echipa este construită în proporție de 95% în acest moment. În privința jucătoarelor noi care au semnat, e vorba despre Ana Maria Simion, extremă dreaptă, și pivotul Alexandra Iovănescu. De asemenea, astăzi așteptăm o jucătoare din străinătate pentru a semna cu ea”, a declarat primarul ales Lucian Micu. Extrema dreaptă Ana Maria Simion are 29 de ani și a mai evoluat la Rulmentul Brașov, Știința Bacău, Cetate Deva și HCM Râmnicu Vâlcea. Pivotul Alexandra Iovănescu are 29 de ani și a mai evoluat pentru Unirea Slobozia și SCM Craiova.

Primarul ales Lucian Micu și-a manifestat, luni, optimismul și în ceea ce privește o nouă participare a echipei romașcane în competițiile continentale intercluburi: „Am depus cererea de înscriere în cupele europene. Vom vedea în care dintre competiții ne va înscrie Federația Europeană de Handbal. Cel mai probabil, vom juca într-o cupă europeană din toamnă”. Clubul romașcan a depus, în cursul lunii mai, o solicitare la Federația Română de Handbal pentru a beneficia de un wild-card în vederea celei de-a patra participări consecutive în cupele europene, pentru Cupa EHF. Campionatul României este între primele cinci campionate din Europa și are dreptul la acest wild-card, în măsura în care alte echipe, din alte țări, care ar avea dreptul, nu se vor înscrie pentru a participa în cupele europene.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0