Prima paginăActualitateRoman

Un general susține angajarea tinerilor în Armată

Dimensiune text

70 de locuri de muncă vor fi disponibile pentru tinerii care vor o carieră în cadrul Armatei. Campania de recrutare se va desfăşura în cadrul unităţilor de învăţământ din Roman.

Baza 3 Logistică Roman îşi va extinde activitatea, iar pentru acest lucru are nevoie de tineri care-şi doresc o carieră în domeniu. Generalul Petrică-Lucian Foca, noul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” Buzău, care coordonează şi activitatea Bazei 3 Logistică, a fost, marţi, în vizită la Roman, pentru a vedea unitatea şi pentru a se întâlni cu reprezentanţii autorităţilor locale. După o întâlnire la sediul unităţii, a avut loc o discuţie cu şeful Poliţiei Roman, şeful Poliţiei Locale şi reprezentanţi ai Primăriei Roman. De asemenea, generalul de brigadă Lucian Foca s-a întâlnit, la catedrala arhiepiscopală, cu PS Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, unde cei doi au purtat discuţii referitoare la relaţia Biserică – Armată şi rolul preoţilor militari în viaţa oştirii.

„Sper să avem o colaborare bună, aşa cum am avut şi până în prezent. Vreau să mulţumesc pentru sprijinul acordat municipiului Roman cu diverse evenimente şi în situaţii dificile. Este cunoscut faptul că Romanul a fost mereu un important centru militar, fiind, geo-strategic, foarte bine amplasat, în centrul Moldovei”, a afirmat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

„Pentru noi, Baza 3 Logistică este foarte importantă, întrucât ea asigură suportul logistic pentru unităţile subordonate Diviziei 2 Infanterie Getica pe timpul executării exerciţiilor, aplicaţiilor, pregătirii şi executării misiunilor în teatrele de operaţii la care participă unităţi, subunităţi, mari unităţi din cadrul Diviziei 2 Infanterie Getica. Obiectivele stabilite pentru anul 2013 au fost îndeplinite, în marea lor majoritate, cu rezultate maxime. Acolo unde s-au constatat deficienţe, noi am luat act de ele şi, împreună cu comanda unităţii, împreună cu responsabilii de resort, vom lua măsuri pentru ca aceste măsuri să fie remediate în totalitate. Am discutat cu comandantul, cu echipa sa de comandă, cu comandanţii depozitelor pentru ca activitatea din acest an să fie una eficientă, resursele să fie utilizate cu performanţă şi ordinele să fie însuşite, înţelese, executate întocmai şi la timp”, a declarat generalul Lucian Foca, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Citește și:   Iulian Jugan, din nou subprefect al județului Neamț

Planurile din acest an pentru Baza 3 Logistică înseamnă şi angajarea a aproximativ 70 de tineri din Roman. În acest sens, în perioada imediat următoare, va începe o campanie cu unităţile şcolare din Roman pentru a determina tinerii spre o carieră militară. „Centrul Militar Judeţean va furniza toate informaţiile cu privire la desfăşurarea activităţii, norme, salarizare, atitudine, implicare, şcolarizare. Va fi o selecţie a celor ce doresc să intre în sistem”, a precizat generalul Lucian Foca.

Comandantul Diviziei 2 Infanterie a explicat că extinderea activităţii în Baza 3 Logistică nu este o consecinţă a vizitei pe care a efectuat-o la Roman, în prima parte a anului 2013, generalul maior Perry Smith, şeful Gărzii Naţionale a statului Alabama, dar că ofiţerul american a rămas impresionat de resursa umană a Armatei Române.

„Resursa umană este valoarea noastră reală. Românii sunt singurii care au acces la echipamentele americanilor, în cadrul parteneriatului NATO. Militarii americani au fost doar în subordinea unor militari ai Armatei Române, iar acest lucru spune foarte mult despre calitatea oamenilor care lucrează în acest sistem”, a adăugat generalul Foca.

Comandantul Diviziei „Getica” l-a rugat pe primarul Leoreanu să aibă în atenţie şi militarii, atunci când va repartiza următoarele locuinţe ANL. „Să se stabilească o situaţie la nivelul unităţii, fiindcă noi avem deja în plan un mini-cartier pentru locuinţe sociale pentru tineri”, a răspuns Laurenţiu Dan Leoreanu.

Detaliile cu privire la selecţia de personal pentru Baza 3 Logistică vor fi puse la punct şi publicate în câteva săptămâni.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0