Prima paginăActualitate

Un bărbat din Neamț și-a dat foc în fața sediului Președenției italiene

Dimensiune text

* Florin Damian (foto), din Bozienii de Sus, și-a dat foc în Italia din disperare * el lucra de 14 ani în Peninsulă și avea probleme cu fostul patron * acum el se află internat în stare gravă la un spital din Roma *
Un bărbat de 55 de ani din județul Neamț și-a dat foc, joi, în fața Palatului Quirinale, sediul Președenției italiene.

 

 

Florin Damian, originar din Bozienii de Sus, comuna Ruginoasa, s-a stropit cu benzină apoi și-a dat foc înainte ca polițiștii italieni să poată interveni. El se află acum internat la un spital din Roma, cu arsuri pe 30% din suprafața corpului, starea sa fiind foarte gravă.

Bărbatul se afla în Italia din 1998 și lucra ca șofer pe camion. În România are cinci copii, iar în Italia are o fetiță dintr-un al doilea mariaj. El locuia la Pinerolo, în apropiere de Torino. Presa românească din Italia scrie că, în 2007, Florin Damian a avut un acicdent de muncă, în urma căruia a avut nevoie de șapte luni de recuperare.
Pentru că firma unde lucra nu l-a ajutat cu nimic, problemele financiare s-au agravat, iar în septembrie 2009 bărbatul a intrat în greva foamei. Florin Damian a apelat atunci la Gigi Becali, în calitatea politicianului de europarlamentar, însă Becali a refuzat să-l ajute.

COMENTARII

WORDPRESS: 0