HomeRoman

Ultimul drum pentru șoferul dricului pensionarilor

Nicolae Mihăilescu (foto), în vârstă de 85 de ani, omul care a condus mașina mortuară a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Roman, a trecut în lumea de dincolo. Timp de 19 ani, Nicolae Mihăilescu, născut și crescut în Roman, a fost cel care îi însoțea pe ultimul drum pe foștii membri ai CARP.

 

 

Acum, a sosit vremea ca alți colegi să-l conducă pe ultimul drum. „Am muncit prin atâtea locuri, așa că nu mi-a displăcut să duc și morții la groapă. Trebuie să facă cineva și meseria asta”, spunea, recent, bătrânul.

Nu a muncit pe bani în cadrul CARP, ci pentru a se face util. „Am fost deprins de mic cu munca. Trebuie să am permanent timpul ocupat, ca să nu mă gândesc la bătrânețe. După ce vin de la o înmormântare, trec obligatoriu pe la club pentru o partidă de șah”, spunea Nicolae Mihăilescu.

Din fiecare loc de muncă a învățat câte ceva. A întâlnit oameni care au văzut în el nu doar un simplu angajat, ci chiar un prieten, un confident. A lucrat la Ocolul Silvic și în cadrul ministerelelor Apărării Naționale și Comunicațiilor, la Întreprinderea de Țevi și Fabrica de Prefabricate din Roman. Meseria l-a învățat să fie atent și cumpătat nu doar când conduce, ci și atunci când vorbește, să respecte, dar să fie și respectat.

Angajații CARP din Roman l-au văzut ultima oară pe 30 aprilie, înaintea de vacanța de Paște. „Nicolae Mihăilescu nu lipsea niciodată de la serviciu. El trebuia să stea doar patru ore, dar rămânea la noi toată ziua. A doua zi de Paște a suferit un atac cerebral. Am crezut că își va reveni, dar nu s-a întâmplat cum speram. Era un om deosebit. Îl regretăm cu toții”, a spus Elena Burlacu, secretara CARP din Roman.

Nicolae Mihăilescu a rămas în spital până luni dimineață, când bătrânul a pierdut lupta cu viața. Cine l-a cunoscut știe că era o fire optimistă: „Morții cu morții, viii cu viii”, spunea bătrânul, îmbărbătând familia care suferea o pierdere. Pe acest drum, fără întoarcere pentru el, va fi condus de toți cei care l-au iubit și apreciat.

Comentarii

WORDPRESS: 0