Prima paginăSocialEducatie

Ultimul clopoţel la „Petru Poni”

Dimensiune text

Alexandra Mancaş, şefa promoţiei 2014 a  Colegiului Tehnic "Petru Poni"

Alexandra Mancaş, şefa promoţiei 2014 a Colegiului Tehnic „Petru Poni”

Promoţia 2014 a Colegiului Tehnic „Petru Poni” şi-a luat adio, în mod simbolic, de la anii de şcoală.

Încă o promoţie de absolvenţi ai Colegiului Tehnic „Petru Poni” a părăsit băncile şcolii pentru a păşi, cu încredere şi cu speranţă, pe drumul maturităţii. În cadrul unei festivităţi găzduite de Casa de Cultură a Sindicatelor, aceştia şi-au luat rămas bun de la colegi, de la profesorii care le-au stat alături în anii de şcoală şi au răspuns pentru ultima dată, simbolic, „prezent”, atunci când diriginţii au strigat catalogul. „Astăzi este o zi specială pentru noi toţi. Este o zi a bilanţului. Tragem linie şi vedem ce am realizat împreună în cei patru ani de când voi, timizi boboci, aţi intrat pe porţile Colegiului Tehnic «Petru Poni», până astăzi, când, figurat vorbind, ne despărţim. Aţi muncit, aţi studiat, aţi învăţat, dar v-aţi şi distrat. Aţi fost şi trişti, când aţi greşit, dar cel mai mult aţi fost fericiţi, împreună cu colegii şi profesorii voştri, v-aţi implicat în activităţile şcolii noastre, activităţi culturale, artistice, sportive, în proiecte europene. Sunteţi şi veţi rămâne pentru noi o promoţie valoroasă. Putem concluziona astăzi că am pus, împreună, o cărămidă de valoare la temelia educaţiei voastre. Dumneavoastră, dragi colegi, meritaţi felicitări pentru că aţi făcut posibilă o zi minunată ca aceasta, ziua absolvirii liceului. Țin să le mulţumesc profesorilor voştri pentru răbdarea pe care au avut-o cu voi, pentru cunoştinţele pe care vi le-au transmis, alături de o picătură din sufletul lor. Am să le mulţumesc părinţilor că v-au fost şi ne-au fost alături şi am să vă mulţumesc şi vouă, dragi absolvenţi, pentru aceea că v-aţi înţeles menirea, aceea de a învăţa, de a vă instrui. De această zi, de ziua banchetului şi de toţi anii de liceu vă vor lega amintiri de neuitat. Veţi rememora, iar şi iar, acest crâmpei din viaţa voastră, care vi se va părea, cu certitudine, mult mai scurt decât a fost acum. Și asta pentru că anii de liceu sunt speciali nu numai prin bagajul de cunoştinţe pe care l-aţi acumulat, ci pentru că acum v-aţi format ca oameni, aţi învăţat ce înseamnă o prietenie adevărată, aţi învăţat să respectaţi şi să fiţi respectaţi. Aţi închis, astăzi, portiţa copilăriei şi veţi deschide acum, larg, poarta maturităţii. Poarta al cărei prag, noi, profesorii Colegiului Tehnic «Petru Poni», vă dorim să-l treceţi cu succes. Să nu uitaţi că poarta colegiului va rămâne deschisă pentru voi pentru totdeauna. Pentru voi şi pentru copiii voştri”, a spus, în deschiderea festivităţii, profesoara Mioara Stoia, directorul Colegiului Tehnic „Petru Poni”.

Absolvenţii au urcat, apoi, pe scenă, pentru a primi din mâinile diriginţilor diploma de absolvenţi. Fiecare intrare în scenă a fost precedată de un filmuleţ de prezentare, care a spus, în manieră proprie, povestea fiecărei clase. Un moment special l-a reprezentat anunţarea şefei de promoţie. Alexandra Mancaş, de la clasa a XII-a A, a primit onoarea de a fi cel mai bun elev al promoţiei 2014. Chiar dacă a făcut, în toţi cei patru ani de liceu, naveta zi de zi din satul Avereşti, comuna Ion Creangă, Alexandra a reuşit să treacă peste toate dificultăţile vieţii de licean navetist, obţinând cele mai mari note din seria ei. „Este, pentru mine, o mândrie şi o onoare să fiu şefă de promoţie. Nu mi-am propus acest titlu, dar am muncit mult, pentru că ştiu că educaţia îţi dă şansa de a te realiza în viaţă. Doresc să mulţumesc domnilor profesori şi colegilor mei, alături de care am lucrat, am învăţat, ne-am distrat. Am trăit împreună ani minunaţi, cei mai frumoşi ani ai vieţii noastre. Sper ca toţi, cei care suntem astăzi aici, să ştim să profităm de avantajele pe care ni le oferă statutul de absolvent al Colegiului Tehnic «Petru Poni»”, a spus Alexandra Mancaş.

După examenul de bacalaureat, Alexandra doreşte să urmeze cursurile Facultăţii de Economie şi Administrarea afacerilor din Iaşi, continuând, astfel, formarea pe care a început-o în liceu, unde a studiat tot la profilul economic.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0