Prima paginăSocialEducatie

Ultimul clopoţel la Liceul cu Program Sportiv

Dimensiune text

Promoţia 2014 a sărbătorit momentul absolvirii împreună cu profesorii şi părinţii. Şefă de promoţie a fost desemnată Adriana Botezatu.

Adriana Botezatu, şefa promoţiei 2014 a LPS Roman

Adriana Botezatu, şefa promoţiei 2014 a LPS Roman

Clopoţelul a sunat vineri, 30 mai, pentru ultima dată, pentru absolvenţii din promoţia 2014 a Liceului cu Program Sportiv din Roman. Emoţionaţi, înconjuraţi de profesori şi de părinţi, aceştia au sărbătorit momentul unic în viaţă al absolvirii liceului şi al startului în cea mai dură, mai lungă şi, în acelaşi timp, mai frumoasă competiţie, cea a construirii propriului drum în viaţă. Festivitatea de absolvire, găzduită de Complexul Parc Multiplex a început cu premierea profesorilor care timp de patru ani le-au stat alături, i-au ajutat şi i-au îndrumat. Aceştia au primit din partea elevilor diplome de recunoştinţă şi flori. „Am plăcerea deosebită de a fi aici, împreună, cu toţii, cum rar ni se întâmplă, profesori antrenori, profesori de cultură generală, elevi. Este un moment de bilanţ, o nouă generaţie, un nou fir de păr alb pentru noi şi un drum nou în viaţă pentru voi. Vă felicit pe toţi pentru absolvire şi vă urez mult succes în viitor. Sunteţi o promoţie cu rezultate sportive foarte bune, aţi adus o medalie de bronz la campionatele naţionale la handbal feminin, bronz naţional la fotbal pentru echipa de băieţi, aur la oină, aţi confimat la baseball, judo, lupte, atletism. Să spuneţi mereu, cu mândrie: LPS Roman. Este un brand în ţară şi şcoală europeană pentru a treia oară consecutiv. Mulţumesc profesorilor care v-au pregătit şi părinţilor care v-au crescut”, a spus în deschidere profesorul Petrică Sandu, directorul Liceului cu Program Sportiv. „Ne-aţi bucurat la fiecare gest firesc, adolescentin, ne-aţi bucurat la fiecare victorie pe teren şi la toate participările voastre în activităţile extraşcolare în care v-aţi implicat. Graţie părinţilor voştri iubitori, graţie profesorilor voştri implicaţi şi dăruiţi şi, mai ales, graţie eforturilor personale, aţi devenit mândria, speranţa şi viitorul nostru. Sunt sigură că, indiferent ce veţi face mai departe, veţi da dovadă de responsabilitate şi profesionalism, calităţi pe care le-aţi învăţat în şcoala noastră. Drum bun în viaţă”, le-a urat absolvenţilor profesoara Ana Luca, director adjunct al Liceului cu program Sportiv. Un moment special al festivităţii l-a constituit premierea celui mai bun dintre absolvenţii promoţiei, Adriana Botezatu, din clasa a XII-a B. Diplome speciale, acordate de profesoara Eugenia Tăbuci, au primit şi trei dintre componentele echipei de handbal, care s-au remarcat în mod deosebit, Ştefania Boliceanu, Diana Ivanov şi Ana Maria Lungu. Toţi elevii au primit apoi diplome de absolvenţi.

Campioana de la canton, şefă de promoţie

Cea mai bună absolventă a promoţii 2014 a fost declarată Adriana Botezatu, elevă n clasa a XII-a B. Elevă la Liceul cu Program Sportiv încă din clasa a V-a, Adriana a reuşit să îmbine sportul cu învăţătura, depăşind greutăţile determinate de statutul de elev navetist. Adriana locuieşte cu mama şi cu cei trei fraţi mai mari în cantonul de la Săbăoani. „Este o mare onoare şi mândrie pentru mine să fiu şefă de promoţie. Am muncit mult pentru asta, din familie am învăţat că nu poţi să construieşti un lucru important, durabil, fără să munceşti şi fără să pui suflet. Am trăit în liceu cei mai frumoşi ani de până acum, în care am învăţat un lucru foarte important, că singurul lucru pe care poţi să-l dai şi să-l păstrezi în acelaşi timp, este cuvântul tău. Mulţumesc profesorilor care ne-au dat nu numai informaţii şi lecţii, ci şi puţin din sufletul lor şi mulţumesc colegilor, pentru că împreună  am învăţat să fim nu numai un colectiv unit, ci şi o mare familie. Am învăţat împreună ce înseamnă curaj, vigoare, dorinţă de muncă, sete de cunoaştere”, a spus Adriana. După examenul de bacalaureat, Adriaa e pregătește pentru admiterea la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, specialitatea controlul şi expertiza produselor alimentare.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0