Prima paginăPolitica

[ULTIMA ORĂ] Lovitură de teatru în politica nemțeană: Pruteanu, candidatul USL pentru CJ Neamț

Dimensiune text

Surpriză de proporții pe scena politică din județul Neamț: Vasile Pruteanu (foto), prim vicepreședintele PDL Neamț și președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă organizate de PNL, că va candida pentru un nou mandat la CJ Neamț din partea Uniunii Social-Liberale (USL).

 

 

Anunțul a fost făcut de președintele PNL Neamț, Dorinel Ursărescu.

Alături de mine este domnul președinte al CJ, Vasile Pruteanu, un om cu totul deosebit. Mă bucur să fim din nou alături, pentru că am fost alături și în Parlamentul Romîniei. Mă bucur să-l am aproape, mă bucur că, pentru noi, cei din opoziție, care, în ultimii patru ani am avut parte de o politică tensionată în Neamț. Am găsit în domnul Pruteanu un partener responsabil, un om cu care am putut avea dialog, un om cu care am putut să traversăm o perioadă dificilă pentru noi. Sperăm să se simtă bine alături de prieteni mai noi și vechi”, a afirmat Dorinel Ursărescu, președintele PNL Neamț.

Vasile Pruteanu a spus că a luat această decizie pentru a putea să termine proiectele pe care le-a demarat în cadrul actualului mandat. ”În construcția politică actuală, realizată la nivelul județului Neamț, împreună cu USL consider că am cele mai mari șanse pentru a duce la îndeplinire proiectele care se derulează la momentul respectiv la nivelul Consiliului Județean. Alte discuții politice le vom realiza în zilele următoare. Sigur vor fi discuții legate de trădare, de traseism, dar vreau să afirm cu tărie că am avut un singur interes de cînd am fost ales președinte al CJ Neamț, acela al cetățeanului”, a precizat Vasile Pruteanu.

Acesta a mai pus accentul pe buna colaborare cu primarii din județ, indiferent de culoarea politică.

 

Pruteanu, demis de prefect

 

La cîteva ore după anunțarea candidaturii lui Vasile Pruteanu, prefectul Mihai Archip (foto dreapta) a organizat o conferință de presă.
Am emis ordin de încetare de drept a mandatului domnului Vasile Pruteanu, din calitatea de președinte a Consiliului Județean Neamț”, a afirmat prefectul Mihai Archip.

 

Gheorghe Ștefan contează pe victoria PDL la CJ

 

Luat prin surprindere de opțiunea lui Pruteanu, președintele PDL Neamț, Gheorghe Ștefan (foto stînga), a apreciat că Pruteeanu a sărit din barca PDL în cea a USL ca urmare a conflictului de interese în care se afla, certificat de Agenția Națională de Integritate (ANI).
Un astfel de gest mă face să spun că nu este o mare pierdere pentru PDL. Știindu-se incompatibil, cu decizie definitivă, caută, cred, protecție. Dacă Pruteanu era bine poziționat în sondajele PDL, vă pot spune că, acum, noi contăm pe succesul candidatului UNPR Culiță Tărîță la președenția CJ Neamț, în noua construcție politică formată de PDL, UNPR, PNȚCD și PER”, a declarat Gheorghe Ștefan.

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • Horga Mihai 9 ani

  1.Dezastru pentru ambele partide,orice s-ar spune,PDL-Neanţ şi-a pierdut capul,care,se
  declară nul…nu-i nici o pierdere!(vorba marelui Ştefan)
  2.PNL, neavând nici un candidat capabil de şef, a dat lovitura…prin rotaţia cadrelor,care a
  ameţit electoratul…eu, pe (ori)cine votez?!…hâc…
  3.S-ar putea ca ,,X” să ia după el ,,n” primari…dar nu e deloc sigur că va lua şi voturile
  alegătorilor, care sunt…,,la purtător”-alegătorii mai au …cap!
  4.Mai degrabă, va trece cămila prin urechile acului”-decât realesul PNL” cât şi candidatul
  proaspăt uns al PDL (al unei formaţii neautorizate la alegerile trecute)
  În fine,…Sic transit gloria mundi!

 • comentator 9 ani

  Bravi politicieni rumani care se tin cu orice pret de putere ca musca de dejectii. Mai ceva ca in Caragiale mon cher CURAT-MURDAR care va sa zica, ce principii, ce moralitate, TOTUL PENTRU PUTERE, TOTUL PENTRU CIOLAN, ce verticalitate, ce doctrine. DAR TOTUL ESTE PENTRU BINELE POPORULUI! ar clama acesti struto-camili ai politichiei! voteaza Coane Caragiale de mai ai cu cine, CA TOTI AS O APA SI UN PAMANT!!!!!

 • Ztt 9 ani

  te cam incurci in cuvinte filosoafe, si apoi, IN FINE, ce iti pasa matale de-o fi unu sau altu, matale esti cu filosofeala, adicatelea sa arati ce destept e matale in fata boborului..