Turneu de handbal la Roman

Sala Sporturilor din Roman va găzdui timp de trei zile, 3-5 aprilie, cel de al cincilea turneu al campionatului național de handbal feminin, juniori II, ultimul din cadrul seriei B.

 

 

Echipa Liceului cu Program Sportiv Roman, pregătită de antrenorul Ioan Holban, ocupă locul secund în grupă și este ca și calificată la turneul semifinal. Pentru a-și atinge obiectivul și din punct de vedere matematic, este suficient ca echipa romașcană să obțină victoria în primul meci al turneului, cel cu CSȘ Bacău, care va avea loc marți dimineață, de la ora 8.15. Acest lucru este perfect realizabil, întrucît LPS Roman a mai învins formația băcăuană. De fapt, a învins toate colegele de grupă în turneul trecut, de la Buhuși.

Antrenorul Ioan Holban este sigur că echipa sa va promova în faza următoare, dar are și o supărare legată de validitatea lotului: „Am patru jucătoare accidentate, Bălăceanu, Căruntu, Mîrț și Suceu, două dintre le aflîndu-se în faza de recuperare. Fiind ca și calificați la turneele semifinale, cu această ocazie ne dorim să facem o propagandă frumoasă handbalului. Pentru fete va fi un nou pas către performanță, în urcușul lor către liga secundă sau liga națională. Sînt copii de calitate și, nu întîmplător, cîteva dintre ele sînt la Centrul Național Olimpic de Excelență de la Rîmnicu Vîlcea„.

Programul turneului, la care vor participa cinci echipe, cîte sînt în seria B, va fi „modelat” în funcție de ședințele de antrenament ale prim-divizonarei HCM Roman. Oricum, LPS Roman va juca în prima zi, cu CSȘ Bacău de la ora 8.15 și cu LPS Piatra Neamț de la ora 15. Programul celorlalte zile îl vom anunța ulterior. Romanul va evolua miercuri în compania Buhușiului, iar joi cu CSȘ Tîrgu Neamț, prima clasată.

Lotul romașcan este format din: Diana Ivanov, Anca Suceu, Corina Martin (portari) – Anca Oancea, Diana Căruntu, Ana Lungu, Loredana Vartic, Bianca Ene, Ștefania Bălăceanu, Iosefina Balint, Rebeca Roșca, Elena Liță, Alina Dima, Cosmina Vasiliu, Ramona Sandu, Ana Maria Cazacu, Diana Bostan, Anca Marian, Georgiana Roiu, Nadia Bercuță.

În clasamentul de mai jos, echipele din Roman, Piatra Neamț și Buhuși au fost penalizate cu 1, respectiv 4 și 9 puncte pentru nerespectarea cerințelor de vîrstă în anumite partide.

 

Clasament

 

1 Tg. Neamț          16      13      0        3        494-319     26

2 Roman              16      12      0        4        332-253      23

3 Bacău               16      9        1        6        330-321     19

4 P. Neamț           16      2        1        13      224-371      1

5 Buhuși              16      2        0        14      151-267      -5


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!