Tulburelul i-a băgat în spital. Doi au fugit din spital, o bătrână este în stare gravă

HomeActualitate

Tulburelul i-a băgat în spital. Doi au fugit din spital, o bătrână este în stare gravă

 

ambulanta21Trei persoane din Cordun au ajuns la spital după ce s-au intoxicat în beciul gospodăriei, cu gazul emanat de mustul aflat în fierbere. Doi bărbați au căzut în beci, dar funcțiile vitale erau bune, în timp ce o bătrână a fost transportată la spital în comă, aflându-se și acum sub observația medicilor de la Terapie Intensivă. Cei doi bărbați au plecat luni dimineață din CPU, fără avizul medicilor.

Duminică, 2 octombrie, la ora 19:35, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la 112, că în satul Cordun, în beciul unei gospodării, sunt căzute trei persoane intoxicate cu gazul emanat de mustul aflat în fierbere. La locul producerii evenimentului s-au deplasat cinci subofiţeri, cu o autospecială de capacitate medie, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman. Pompierii salvatori au acţionat pentru degajarea persoanelor, o femeie şi doi bărbaţi, din beciul în care aceştia au căzut. Victimele au fost preluate de către de echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ. Bărbaţii au ieşit din starea de inconştienţă, iar femeia a rămas inconştientă, dar cu funcţiile vitale prezente.

Cadrele medicale de pe ambulanţă au diagnosticat femeia de 82 de ani cu intoxicaţie acută cu dioxid de carbon şi comă de gradul III-IV, bărbatul de 30 de ani avea status post intoxicaţie cu dioxid de carbon, iar pe bărbatul de 62 de ani cu intoxicaţie cu dioxid de carbon. Cele trei persoane au fost transportate la Compartimentul de Primire Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman. „Femeia a ajuns în stare foarte gravă la Spital, în comă profundă, fiind intubată și primind medicație pentru tensiunea arterială. Cei doi bărbați se aflau în stare mai bună, stabili, primind îngrijiri în Compartimentul de Primiri Urgențe. Luni dimineață, aceștia au plecat din spital fără avizul medicului”, a declarat doctor Oana Onu, directorul medical al Spitalului Roman.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • maria 6 ani ago

    mai intai sa publicati tampenii mai documentati-va , in niciun caz nu era ora 15:35 era in jur de 19:30 ….dar na ca sa aveti si voi ceva de inflorit…..

    • Informatiile le-an avut de la autoritati, din pacate in comunicatul ISU s-a strecurat o eroare. Cei de pe Ambulanta si Spital ne-au oferit date corecte, am modificat! Multumim pentru sesizare!