Tu circuli regulamentar cu masina personala? Iata care sunt actele care trebuie innoite constant pentru un portofoliu al vehiculului conform cu legea

HomeAdvertorial

Tu circuli regulamentar cu masina personala? Iata care sunt actele care trebuie innoite constant pentru un portofoliu al vehiculului conform cu legea

Agitatia cotidiana ii indeamna pe membrii societatii din ziua de astazi sa se angajeze in misiuni anevoioase si sa uite de detaliile administrative care asigura indeplinirea acestora fara incalcarea legii. Probabil esti familiarizat deja cu nevoia de a parcurge chiar si 5-6 drumuri distincte in aceeasi zi. Daca scenariul necesitatii de a petrece ore intregi in trafic iti displace profund, atunci trebuie sa faci tot posibilul sa-l eviti pe cel in care constati alaturi de agentul de politie ca unul din actele masinii trebuia actualizat.

Unele perioade sunt intr-atat de aglomerate si obositoare incat tot ce cauta cel care trebuie sa le parcurga este sa uite de griji si sa se odihneasca. Aceste etape din viata cuiva pot veni cu tendinta de a ignora orice problema care nu da semne cum ca ar fi suficient de arzatoare.

Daca vrei sa eviti orice problema legata de actele masinii, nu uita sa verifici periodic statusul urmatoarelor documente

1. Asigurarea RCA

Date fiind cele mai recente dispozitii legislative in domeniu, romanii au posibilitatea de a alege o durata de 1-12 luni pentru incheierea unei asigurari RCA. In acest context, sansele de a uita perioada exacta pentru care ai ales sa inchei contractul sunt foarte mari. Nu esti sigur cat timp mai poti amana confruntarea cu problema innoirii asigurarii? Nu te ingrijora! Echipa de la asiguraricontactless.ro iti pune la dispozitie o platforma de verificare rca cu ajutorul careia poti afla rapid din surse oficiale cat timp mai este valabila asigurarea ta auto.

2. ITP-ul

Odata ce ai verificat statusul asigurarii tale RCA pe platforma pusa la dispozitie de asiguratorul tau sau pe site-ul oficial, este timpul sa bifezi urmatorul act de pe lista: inspectia tehnica auto. In functie de vechimea autovehiculului pe care il conduci, perioada la care trebuie refacut ITP-ul difera. Masinile noi trebuie duse dupa 3 ani la service pentru verificarea periodica, cele cu o vechime de pana in 12 ani trebuie supuse inspectiei din 2 in 2 ani, iar cele mai vechi de 12 ani trebuie inspectate anual. Tu de cat timp nu ai mai trecut pe la service?

3. Rovinieta

Rovinieta sau taxa de drum trebuie platita de toti cei care utilizeaza drumurile nationale europene, autostrazile, drumurile nationale principale sau secundare si drumurile expres. Daca faci parte din categoria acelora care trebuie sa paraseasca adesea orasul din varii motive, ar fi bine sa verifici inainte de orice drum daca ai rovinieta valabila. Aceasta se poate achita pentru o perioada de o zi, o saptamana, 30 de zile, 90 de zile sau un an, in functie de necesitati.

Evita situatiile incomode in care ai fi nevoit sa achiti penalitati usturatoare doar pentru ca ai uitat de actualizarea unor acte. Reimprospateaza-ti periodic memoria si fara indoiala ca vei rasufla usurat atunci cand vei fi tras urmatoarea data pe dreapta.

 

 

Sursa foto: shutterstock.com

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0