Trei zile de doliu naţional şi în şcoli. ISJ recomandă suspendarea evenimentelor cultural-artistice și sportive

HomeSocial

Trei zile de doliu naţional şi în şcoli. ISJ recomandă suspendarea evenimentelor cultural-artistice și sportive

 

Inspectoratul Şcolar Județean Neamț a emis o adresă către unitățile școlare din județ, prin care transmite să nu se desfăşoare serbări sau alte manifestări cultural-artistice în cele trei zile de doliu naţional, din perioada 14 – 16 decembrie.

„Având în vedere adoptarea de către Guvernul României a HG nr. 870/2017 privind declararea zilelor de 14, 15 și 16 decembrie 2017 zile de doliu național pe teritoriul României, în memoria Majestății Sale Regele Mihai al României, șef al statului român între anii 1927-1930 și 1940-1947, vă rugăm, ca în aceste zile, să nu se organizeze, la nivelul unităților școlare, manifestări cultural-artistice și sportive”, precizează documentul ISJ Neamț.

Executivul a aprobat, în şedinţa de guvern de miercurea trecută, hotărârea prin care zilele de 14, 15 şi 16 decembrie au fost declarate ca zile de doliu naţional în memoria Regelui Mihai, decedat marți, 5 decembrie, în Elveția, la vârsta de 96 de ani. Regele Mihai va fi înmormântat sâmbătă, 16 decembrie, la Curtea de Argeş.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0