Prima paginăActualitate

Trei tineri din Dulcești și Trifești, plasați în arest preventiv pentru tâlhărie

Trei tineri din Dulcești și Trifești, plasați în arest preventiv pentru tâlhărie

Dimensiune text

Marți, 5 octombrie, trei tineri din Dulcești și Trifești, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, au fost prezentați Judecătoriei Roman, față de aceștia fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, informează IPJ Neamț.

În fapt, la data de 4 octombrie, în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au fost sesizați de către un minor, în vârstă de 17 ani și de un bărbat, de 30 de ani, ambii din Dulcești, cu privire la faptul că au fost victimele infracțiunii de tâlhărie. Imediat au fost demarate activitățile de cercetare și documentare, iar operativitatea cu care au fost desfășurate de polițiști a condus la identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei. Cei în cauză au fost conduși la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

„Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit că, la data de 3 octombrie, în jurul orei 23.00, în timp ce aceștia se deplasau pe o stradă din localitate, ar fi fost acostați de trei tineri cu vârste cuprinse între 17 și 26 ani, din Dulcești și Trifești, care ar fi exercitat acte de violență asupra celor doi, moment în care i-ar fi deposedat de două telefoane mobile și o sumă de bani. Bunurile sustrase au fost recuperate de polițiști, fiind restituite persoanelor vătămate”, arată reprezentanții IPJ Neamț.

În urma documentării activității infracționale, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, după care marți Judecătoria Roman a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile față de aceștia. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman (…) şi, în consecinţă (…) dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 5 octombrie 2021 şi până la data de 3 noiembrie 2021, inclusiv, a inculpaţilor: Cantea Aurel-Neculai (…), aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor concurente de tâlhărie calificată (…) şi tâlhărie calificată (…); Cantea Dragoş-Petru, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor concurente de tâlhărie calificată (…) şi tâlhărie calificată (…); Bălan George-Daniel, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor concurente de tâlhărie calificată (…) şi tâlhărie calificată (…). Executorie (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare (…)”, se arată în încheierea dispusă marți după-amiază de Judecătoria Roman.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0