Prima paginăActualitate

Trei romașcani reținuți de Poliție pentru furturi din locuințe

Trei romașcani reținuți de Poliție pentru furturi din locuințe

Dimensiune text

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au identificat și reținut vineri, 30 aprilie, trei bărbați cu vârste cuprinse între 29 și 36 de ani, din Roman, bănuiți de comiterea unor infracțiuni de furt calificat.

Conform IPJ Neamț, din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat că cei în cauză ar fi pătruns prin efracție într-un imobil, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii şi bunuri in valoare de 10.000 lei.

„Polițiștii au extins cercetările și au stabilit că, în cursul aceleiași zile, persoanele în cauză ar fi pătruns în locuința unui alt bărbat de unde ar fi sustras electrocasnice în valoare de 10.000 lei valoare, în împrejurări similare. Prejudiciul creat prin activitatea infracțional a fost recuperat integral de polițiști. În baza probatoriului administrat în cauză, cei trei bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor au fost reținuți pentru 24 de ore”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Persoanele în cauză au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură admisă de Judecătoria Roman.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman (…) şi, în consecinţă (…), dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 1 mai 2021 şi până la data de 30 mai 2021, inclusiv, a inculpaţilor: Lazăr Gicu-Alexandru, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor concurente de furt calificat (…) şi tăinuire (…); Boghian Vasilică Florin, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor concurente de furt calificat (…) şi furt calificat (…); Cojocaru Traian, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor concurente de furt calificat (…) şi furt calificat (…). Executorie (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare (…)”, se arată în încheierea emisă de Judecătoria Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0