Trei romanvodiști la Olimpiada naţională de fizică. George Chiriac, la a treia participare consecutivă la națională

HomeSocial

Trei romanvodiști la Olimpiada naţională de fizică. George Chiriac, la a treia participare consecutivă la națională

 

197 elevi din judeţul Neamţ au participat sâmbătă, 25 februarie, la faza judeţeană a Olimpiadei de fizică. Dintre aceştia, 67 au fost elevi de clasa a VI-a, 38 de clasa a VII-a, 28 de clasa a VIII-a, 31 de clasa a IX-a, 24 de clasa a X-a, şapte la clasa a XI-a şi doi la clasa a XII-a. Evaluarea lucrărilor scrise s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ, fiind implicaţi 56 de profesori evaluatori.

George Chiriac

Lista elevilor din judeţul Neamţ calificaţi la Olimpiada naţională de fizică include 16 nume, elevi proveniţi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ (11), Colegiul Naţional „Roman-Vodă” din Roman (3), Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Piatra Neamţ (1) și Colegiul Tehnologic „Spiru Haret” Piatra Neamț.

La clasa a VI-a, Mihnea Buțiurcă, elev al profesorului Constantin Ostafe la Colegiul Național „Roman-Vodă”, s-a clasat pe locul al patrulea la nivel județean (premiul al II-lea), cu 24,75 de puncte din 30 posibile. Primii cinci elevi de la faza județeană, clasa a VI-a, vor merge la Olimpiada națională.

La clasa a VIII-a, George Chiriac, elev al Colegiului Național „Roman-Vodă”, s-a clasat pe primul loc la nivel județean (premiul I), cu 29 de puncte din 30 posibile. El a fost pregătit de profesorii Romeo Merfea și Gheorghe Irimia. Primii doi elevi de la faza județeană, clasa a VIII-a, vor merge la Olimpiada națională. Va fi a treia participare consecutivă a lui George Chiriac la Olimpiada naţională de fizică, unde, în 2015 și 2016, a obţinut medalii de bronz.

La clasa a X-a, Andrew Hiroaki Okukura, elev al profesorului Constantin Ostafe la Colegiul Național „Roman-Vodă”, s-a clasat pe primul loc la nivel județean (premiul I), cu 22,75 de puncte din 30 posibile. Primii trei elevi de la faza județeană, clasa a VIII-a, vor merge la Olimpiada națională.

Lista integrală a rezultatelor la faza județeană a Olimpiadei de fizică este afișată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, la acest link.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0