Trei centre de vaccinare împotriva COVID-19 disponibile pentru romașcani, în acest sfârșit de săptămână

HomeSanatate

Trei centre de vaccinare împotriva COVID-19 disponibile pentru romașcani, în acest sfârșit de săptămână

În acest weekend, romașcanii care doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului COVID-19 o pot face într-unul dintre cele trei centre disponibile în oraș: centrul fix de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” de pe strada Ștefan cel Mare (E 85), centrul drive through amplasat în parcarea centrului comercial Roman Value Centre și centrul de vaccinare mobil de la Piața Mare. În aceste centre se poate efectua vaccinarea fără programare, cu vaccinuri Pfizer sau Johnson&Johnson.

„În continuare, avem disponibile centrul de vaccinare fix la Colegiul Tehnic «Miron Costin» de pe strada Ștefan cel Mare (în intervalul 8-20 zilnic), avem în weekend centrul drive through, sâmbăta și duminica, în parcarea centrului comercial Roman Value Centre (în intervalul orar 9-21), iar la Piața Mare este centrul mobil (sâmbăta și duminica între orele 8-14). Facem în continuare apel la responsabilitate pentru toată lumea, să înțeleagă că doar în felul acesta putem să ne protejăm unii pe ceilalți, mai ales că urmează debutul anului școlar. În acest moment suntem într-un scenariu verde, vom începe școala fizic pe data de 13 septembrie, dar trebuie să avem mare grijă. Se prevede un val 4 al pandemiei cu un maxim în luna noiembrie și ne dorim ca acest al patrulea val, cum îl numesc specialiștii, să aibă un impact cât mai mic în Roman și în România. De aceea, consider că este responsabilitatea noastră de a ne vaccina și a ne pune pe toți în siguranță”, a afirmat primarul Leonard Achiriloaei.

Conform DSP Neamț, în perioada 7-14 august, în județ au fost administrate 3.073 de doze de vaccin – 2.406 persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 667 cu doza de rapel. Până la finalul săptămânii trecute, conform Registrului Electronic de Vaccinări, 88.151 de persoane cu domiciliul în județul Neamț, din care 37.386 în mediul rural, erau vaccinate anti-COVID cu schemă completă.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0