Prima paginăSanatate

Traumatismele și afecțiunile oncologice lasă tomograful fără fonduri

Dimensiune text

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman s-a declarat îngrijorată de situația fondurilor alocate pentru efectuarea investigațiilor cu ajutorul computerului – tomograf.

 

 

Deși, prin contract, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț alocă pentru aceste investigații medicale, lunar, o sumă consistentă, patologia din ultima perioadă a făcut ca tot mai mulți pacienți să aibă nevoie de astfel de investigații.

„Sîntem îngrijorați de faptul că este abia începutul lunii mai, însă fondurile alocate pentru computer-tomograf au fost epuizate în proporție de 70%. Contractul cu CAS Neamț era unul destul de consistent, de 16.000 de lei pe lună pentru astfel de investigații. Din suma totală, în medie, 12.000 de lei se cheltuiau pe investigațiile comandate de secțiile spitalului, iar 4.000 de lei pentru pacienții de la Centrul de Primire Urgențe. Din păcate, în ultima perioadă, spitalul s-a confruntat cu un număr tot mai mare de pacienți cu afecțiuni din ce în ce mai complexe. Prețul unei investigații la computer-tomograf diferă în funcție de numărul de organe investigate, însă am avut tot mai mulți pacienți care necesitau astfel de analize. În principal, a fost vorba de un număr mai mare de traumatisme și o creștere semnificativă a afecțiunilor oncologice, în special tumori”, a precizat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0