Transporturi ilegale de lemne, descoperite de polițiști la Ion Creangă și Valea Ursului

HomeActualitate

Transporturi ilegale de lemne, descoperite de polițiști la Ion Creangă și Valea Ursului

Miercuri, 27 septembrie, în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au depistat pe DJ 207D, în localitatea Ion Creangă, un atelaj hipo ce transporta 1,24 metri cubi material lemnos, fără a deține documente legale de transport, informează IPJ Neamț. Cu ocazia activităților desfășurate în cauză s-a stabilit faptul că materialul lemnos ar fi fost sustras din pădurea amplasată pe raza localității Gâdinți. În cauză s-a luat măsura sancționării conform Legii 171 din 2010 privind transportul de material lemnos, fără a fi însoțit de documente de proveniență, în valoare de 1.000 lei. Totodată, polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt de arbori.

Tot miercuri, în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au depistat pe DJ 207C, în localitatea Valea Ursului, o autoutilitară ce transporta material lemnos. În urma verificării documentelor de transport, coroborat cu rezultatele obținute ca urmare a interogării aplicației specifice, s-a constatat faptul că acesta nu era înregistrat în aplicația specifică, de la locul de emitere a avizului de însoțire, sens în care materialul lemnos transportat se consideră fără proveniență legală.

„Totodată, a fost solicitat sprijinul organelor silvice, care au procedat la măsurarea cantității de material lemnos, în urma activității stabilindu-se că autoutilitara transporta cantitatea de 7,42 metri cubi material lemnos, față de cantitatea de 6,13 metri cubi material lemnos precizată în documentele de însoțire. În cauză, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii 171 din 2010, în cuantum de 5.000 de lei, fiind aplicată măsura complementară a confiscării materialului lemnos în cantitatea de 7,42 metri cubi”, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

De asemenea, la data de 27 septembrie, în intervalul orar 05:00 08:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Vaduri, au desfășurat activități specifice pentru prevenirea şi combaterea transportului şi comercializarea materialului lemnos, pe raza de competență a secției. Pe parcursul desfășurării acțiunii a fost verificată legalitatea transportului de material lemnos, fiind efectuate verificări la șapte autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în temeiul Legii 34 din 2008, în valoare totală de 2.000 de lei.

Comentarii

WORDPRESS: 0