Prima paginăActualitateNeamt

Transportatorii sunt controlaţi de CJ

Dimensiune text

Firmele de transport intrajudeţean sunt verificate periodic. Un proiect legislativ propune ca transportul intrajudeţean să fie subordonat consiliilor judeţene.

Firmele care efectuează transport de persoane pe traseele intrajudeţene sunt verificate, periodic, de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ. Operatorii de transport sunt verificaţi cu privire la respectarea condiţiilor contractuale şi legislative din domeniu. „Domnul preşedinte al CJ Culiţă Tărâţă a dispus controlarea periodică a transportatorilor, pentru ca pasagerii să călătorească în condiţii cât mai bune. Deocamdată, nu au fost găsite nereguli majore, dar au fost deficienţe în ceea ce priveşte respectarea orelor de transport din program, capacitatea de transport – în contract era trecut transportul cu un autobuz, iar pe traseu circula un microbuz -, sau condiţiile de transport – autovehiculul era vechi”, a declarat Dan Manoliu, vicepreşedintele CJ Neamţ.

Pe lângă verificările din teren, reprezentanţii CJ Neamţ lucrează şi la un proiect de hotărâre pentru realizarea unor modificări în programul de transport.

Senatorii au aprobat, în această sesiune, o propunere legislativă conform căreia consiliile judeţene sunt obligate să înfiinţeze autorităţi judeţene de transport prin care să asigure, să organizeze, să reglementeze, să coordoneze şi să controleze prestarea serviciului de transport public de persoane prin servicii regulate, desfăşurat între localităţile judeţului, inclusiv în cazul în care acestea au înfiinţat o asociaţie de dezvoltare comunitară, precum şi să înfiinţeze societăţi de transport public judeţean de persoane prin curse regulate necesare, dacă acestea nu există. Dacă propunerea legislativă va deveni act normativ, licenţele de traseu se vor atribui prin hotărâre a consiliului judeţean, pe baza propunerilor autorităţii judeţene de transport. Actuala legislaţie prevede ca atribuirea transportului intrajudeţean să se facă prin licitaţie organizată de Autoritatea Rutieră Română, după ce programul de transport este aprobat în plenul Consiliului Judeţean.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • mandea 7 ani

    aceste controale sunt facute de ochii lumii cum se spune, fiindca firmele de transport sunt mina in mina cu acesti controlori si fac tot ce vor si cum vor pe traseu,sa veniti la orele de varf sa vedeti cum merg calatori inghesuiti in microbuze ,unde mai ,cu toate ca esti abonat ,ati impune cu care autobuz sa vii in oras (aici ma refer in special la elevi ) si cu care sa pleci acasa ,ceea ce nu mi se pare corect ,din moment ce ti-am platit abonamentul si sunt corect ,numi poti impune tu ca si transportator ora de calatorie ,atata timp cat eu nu fac decat doua calatorii ,una dus si una intors

  • CASTOR 7 ani

    Stiati ca: autobuzele din Roman care efectueaza transport intrajudetean de persoane circula fara a avea macar actele obligatorii legale : asigurare obligatorie RCA si pentru pasageri si bagajele acestora ! , Rovigneta (chiar daca circula pe E 85 ) Patronii firmelor „piacor” si „Pristyl” au relatii la Politie si Primarie si fac ce vor pe spatele calatorilor! .

  • CASTOR 7 ani

    Autobuzele „Pristyl” si „PIACOR” circula pe E85 fara grija rovignetei obligatorii si fara asigurare RCA si pentru calatori si bagaje , deoareca au „pile ” in Politie si Primarie . In Roman nu are cine sa ii controleze si profita de acest lucru !