Prima paginăActualitate

Transportatori de persoane și de mărfuri, sancționați de polițiști în zona Roman

Transportatori de persoane și de mărfuri, sancționați de polițiști în zona Roman

Dimensiune text

 

 

Marți, 18 decembrie, în intervalul 6.00 – 14.00, în municipiul Roman a fost desfășurată o acțiune de către polițiștii Biroului Rutier, ai Formațiunii de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei din cadrul Biroului Ordine Publică, toți din cadrul Poliției Municipiului Roman.

În cadrul acțiunii, peste 50 de autovehicule destinate transportului de persoane – microbuze, autobuze, taximetre – au fost controlate de polițiștii rutieri, care au urmărit legalitatea transportului și starea tehnică a autovehiculelor. Au fost constatate 43 de abateri, dintre care nouă privind legalitatea transportului public de mărfuri și persoane, trei la Legea Taximetriei și 31 la Codul Rutier, fiind aplicate amenzi de peste 14.900 de lei, informează IPJ Neamț.

Astfel, marți, la orele 7.10, pe DN 2, în interiorul localității Horia, a fost depistat un bărbat de 29 de ani, din Horia, care conducea un autobuz în care transporta nouă călători cărora nu le eliberase bilete de călătorie. Firma de transport a fost sancționată de polițiști cu amendă de 9.000 de lei, conform HG 69/2012.

La orele 10.15, pe strada Mihai Viteazu, din Roman, polițiștii au depistat în trafic un conducător auto de 36 ani, în timp ce executa activități de taximetrie, având inspecția tehnică periodică expirată din 28 august 2018. Bărbatul a fost sancționat contravențional și i s-a reținut certificatul de înmatriculare al vehiculului, împreună cu plăcuțele cu numerele de înmatriculare, conform articolului 112 din OUG 195/2002.

La orele 11.30, pe bulevardul Roman Mușat a fost depistat în trafic un bărbat de 66 ani, care executa activități de taximetrie. În urma verificării autoturismului de către lucrătorii Registrului Auto Român, au fost constatate deficiențe grave, drept care conducătorul auto a fost sancționat și i s-a reținut certificatul de înmatriculare, conform articolului 112 din OUG 195/2002.

De asemenea, a fost aplicată și o sancțiune administratorului unei societăți în regim taxi, pentru angajarea de conducători auto care nu dețineau atestate profesionale în vederea desfășurării de activități de taximetrie, conform Legii 38/2003.

„Polițiștii de Investigare a Criminalității Economice au constatat două abateri la regimul economic privind utilizarea caselor de marcat fiscale, respectiv pentru neemiterea bonurilor fiscale de către agenții economici, sancționându-i pe aceștia cu amendă în valoare de 300 de lei și ridicând în vederea confiscării suma de aproape 300 de lei. Totodată, polițiștii Biroului de Ordine Publică au constatat în jurul orelor 14.00, faptul că un bărbat de 50 ani din Roman, se deplasa pe strada Aprodul Arbore și adresa injurii și cuvinte jignitoare în public. Acesta a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 61/1991R”, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Andreea B. 2 ani

    Si transportatorii de marfuri? In ce masura au fost sanctionati? Continutul articolului nu face referire la acestia…. doar titlul! Ma lamuriti va rog? Multumesc!