Trafic restricționat sâmbătă și duminică, pentru lucrări la trecerea la nivel cu calea ferată la intrarea în Roman dinspre Iași

HomeActualitate

Trafic restricționat sâmbătă și duminică, pentru lucrări la trecerea la nivel cu calea ferată la intrarea în Roman dinspre Iași

 

 

Sâmbătă și duminică, 24 și 25 noiembrie, în intervalul orar 8.30 – 15.30, traficul rutier va fi restricționat pe strada Ștefan cel Mare – E 85, la intrarea în Roman, în zona trecerii la nivel cu calea ferată, în vederea efectuării unor lucrări de reparații necesare pentru a oferi siguranță participanților la trafic, după ce proprietarii celor trei linii de la trecerea la nivel cu calea ferată de la ieșirea din oraș înspre Iași au primit aviz favorabil din partea Serviciului de Poliție Rutieră pentru aceste lucrări, au anunțat vineri reprezentanții municipalității.

„În acest sens, se va interveni la sistemul de trecere la nivel cu calea ferată (STRAIL), la linii și se vor acoperi cu asfalt rece găurile dintre linii. Soluția este una de moment, care va diminua disconfortul șoferilor și va oferi mai multă siguranță conducătorilor auto, urmând ca, din primăvară, să se aplice soluția tehnică stabilită la începutul acestei luni și asumată de toți cei cinci utilizatori ai liniilor. Reamintim faptul că soluția comună și optimă din punct de vedere al specialiștilor este aceea de a închide două dintre cele trei căi ferate, iar cea rămasă să fie reparată în totalitate cu materiale rezistente în timp la traficul intens. Acest lucru se va efectua în primăvara anului viitor, când vor fi gata toate documentațiile necesare și când CFR va monta sistemul de macazuri ce va permite utilizarea unei singure căi ferate pentru manevrele tuturor garniturilor de tren”, au precizat reprezentanții Primăriei Roman.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Moshu 4 ani ago

    In sfarsit ! Adica, mai bine mai tarziu decat …nicodata !!

  • gabriel brici 4 ani ago

    Nu ar fi mai bine sa se realizeze un pasaj suprateran sau subteran,avand in vedere ca circulatia devine din ce in ce mai aglomerata?!