Prima paginăActualitate

Trafic îngreunat din cauza lucrărilor la calea ferată care traversează E85, la ieşirea din Roman

Trafic îngreunat din cauza lucrărilor la calea ferată care traversează E85, la ieşirea din Roman

Dimensiune text

 

De miercuri, 26 aprilie, până sâmbătă, 29 aprilie, la ieșirea din municipiul Roman spre Iași și Suceava, pe E85 – DN2, sunt executate lucrări la trecerea la nivel cu cale ferată. Miercuri dimineață, șoferii au semnalat că tranzitarea zonei poate ajunge și la 25 de minute.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în judeţul Neamţ, în perioada 26-29 aprilie 2017, se vor executa lucrări la trecerea la nivel cu calea ferată situată pe DN2 (E85), la ieşirea din municipiul Roman către Suceava. Astăzi şi mâine (n.r. – miercuri și joi), traficul rutier de pe cele două benzi ale sensului de mers Suceava – Roman va fi redirecţionat pe banda a doua a sensului opus. Implicit, autovehiculele care ies din Roman vor circula doar pe prima bandă. În zilele de 28 şi 29 aprilie 2017, restricţiile se vor aplica pe sensul Roman – Suceava”, precizează un comunicat al Poliției Române.

Problemele la trecerea la nivel cu cale ferată au generat de mai multă vreme nemulțumirea șoferilor care trec prin zonă, solicitând în repetate rânduri autorităților remedierea situației. Reprezentanții Primăriei Roman au purtat discuții încă de acum doi ani cu cei ai CFR. Pe segmentul respectiv sunt linii care aparţin CFR, dar şi altor doi investitori privaţi, iar o decizie cu privire la îmbunătăţirea situaţiei a trebuit luată cu acordul tuturor. Lucrarea a fost estimată la circa 600 – 700.000 de lei, a fost începută anul trecut și se speră că va putea fi finalizată în cursul acestui an.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Vineri 28 aprilie 2017, orele 18.00, la Colegiul National Roman-Voda: lansarea cartii ,,Cand locurile dragi te asteapta sa revii – monografia satului Carligi”. Autori: Marilena Rozenberg (Mihalcea) si Mihai Stirbu.