HomeSanatate

Tot mai bătrîni și mai bolnavi

Populația județului Neamț devine din ce în ce mai bolnavă, de la o zi la alta.

Cel puțin, așa reiese dintr-o statistică întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Neamț.
Astfel, în primele trei luni din acest an, în zona Romanului s-au înregistrat 316 nașteri, spre deosebire de aceeași perioadă a anului trecut, cînd se înregistrau 357. Tot în primele trei luni ale acestui an s-au înregistrat 553 de decese, cu opt mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut.

În zona Romanului, bolile sărăciei continuă să facă ravagii. Astfel, dacă în primele trei luni ale anului trecut se înregistrau 37 de cazuri noi de TBC, anul acesta s-au înregistrat 30, aproape jumătate din numărul cazurilor noi înregistrate la nivelul întregului județ. Nici bolile cu transmitere sexuală nu i-au ocolit pe romașcani: dacă, la nivelul întregului județ, anul acesta s-au înregistrat 23 de cazuri noi de sifilis, nu mai puțin de 13 noi îmbolnăviri sînt în zona Romanului, numărul lor fiind în scădere cu șapte cazuri față de aceeași perioadă a anului trecut.
Deși în scădere simțitoare față de anul trecut, numărul cazurilor noi de cancer continuă să fie îngrijorător. Astfel, dacă anul trecut au fost diagnosticate cu cancer 169 de persoane, în primele trei luni ale acestui an s-au înregistrat 114 de cazuri noi.

Comentarii

WORDPRESS: 0