HomeRoman

„Tot ce s-a realizat în Roman în ultimii patru ani se datorează în primul rând romașcanilor și tuturor românilor”

Declarația este făcută de deputatul Marius Neculai. „Cine nu crede în puterea tinerilor de a schimba lumea, de fapt, nu vrea să o schimbe”, a apreciat Marius Neculai, ca răspuns la viitorul carierei sale politice.

 

 

Deputatul Marius Neculai a invitat presa locală la o întâlnire în care mulțumirile sale către romașcani și mesajele dedicate sărbătorii de Sfîntul Neculai, ocrotitorul familiei sale, să fie, totodată, un raport de activitate al mandatului său de parlamentar. M-am prezentat astăzi în față dumneavoastră pentru că mi s-a părut firesc ca, pe final de mandat, să aduc mulțumirile mele tuturor acelora pe care i-am reprezentat în Parlamentul României în acești patru ani. A fost o misiune mai mult decât onorantă și sper că am fost demn de încrederea pe care am primit-o. Vă mulțumesc tuturor, din suflet, pentru sprijinul pe care mi l-ați acordat, pentru încurajările pe care le-am primit din partea dumneavoastră. Acestea m-au determinat să mă dedic în totalitate obiectivelor comunității pe care o reprezint, a declarat deputatul Marius Neculai.

Faptul că deputatul Neculai nu a mai fost sprijnit de PDL pentru a candida pentru un nou mandat l-a determinat să se dedice altor probleme pe durata campaniei electorale, lăsând culoar liber altor candidați romașcani.

Marius Neculai a făcut o succintă raportare a ceea ce s-a întâmplat în Roman în mandatul său: Au fost patru ani în care am încercat mereu să fiu alături. Alături de institutiii, primărie, spital, școli, alături de oamenii de aici care se confruntă cu nenumărate probleme sociale. Dacă nu aș fi fost prezent zi de zi în mijlocul romașcanilor, astăzi nu aș fi avut curajul să vin în fața dumneavoastră. Tot ce s-a realizat în Roman în acești patru ani nu mi se datorează doar mie sau doar altcuiva anume. Tot ce s-a realizat aici în ultimii patru ani se datorează, în primul rând, romașcanilor și tuturor românilor, care, fiecare în dreptul său, au muncit și au contribuit la crearea resurselor, inclusiv ale Uniunii Europene, din care, apoi, diverse autorități au distribuit sume pentru implementarea unor proiecte. Așadar, construcția unei hidrocentrale, modernizarea centrului vechi, construcția unei piscine sau a unei săli de sport, reabilitarea unui spital sau a mai multor școli sunt rodul muncii tuturor, a celor care astăzi au sau nu un loc de muncă, a celor care au muncit pentru noi anterior și astăzi sunt la pensie, a celor care astăzi se pregătesc să construiască România de mâine”.

Raportul de activitate al deputatului Marius Neculai nu se referă doar la realizări, ci, mai ales, la oameni: „M-am bucurat să fiu omul potrivit la locul potrivit și, de multe ori, am simțit că pot aduce noroc, pentru că, nu-i așa, oricât de mult te-ai zbate, dacă nu te ajută puțin și Cel de Sus, totul e în zadar. Ori de câte ori mi s-a cerut ajutorul, nu am ezitat să bat la toate ușile celor care ar fi putut să ajute Romanul și am observat că vorba bună și lecția bine făcută nu se refuză niciodată. Prioritatea mea în acest mandat a fost sprijinirea infrastructurii școlare și a celei spitalicești și, ori de câte ori am avut ocazia, am direcționat către aceste instituții majoritatea fondurilor atrase. Împreună cu conducerea Spitalului Municipal Roman, am reușit să obținem gradul 3 de competență. Este una dintre realizările de care mă bucur cel mai mult, pentru că acest lucru a înseamnat păstrarea locurilor de muncă, o mai bună finanțare și accesarea unor programe naționale. În plus, am reușit să reabilităm termic cea mai mare parte a clădirilor acestei instituții, romașcanii putând observa deja noua față a corpului principal la care s-a lucrat mai bine de un an. Mai multe secții ale spitalului au fost reabilitate total, dotate cu aparatură medicală, a fost înlocuit mobilierul spitalicesc, fiind ridicate la standarde europene. Amintesc aici investițiile realizate la noul bloc operator, la secția de neonatologie care a fost ridicată la gradul 2 de competență, modernizarea secției de pediatrie și realizarea noului ambulatoriu. Aș vrea să le mulțumesc celor care m-au ajutat să obțin diverse donații constând în medicamente sau aparatură medicală pentru a acoperi nevoile de infrastructură spitalicească, valoarea acestora depășind 200.000 de euro. O atenție deosebită am acordat-o instituțiilor de învățământ care aveau nevoie de sprijin pentru a putea oferi condiții optime desfășurării procesului educațional. Grădinița «Mugur de Lumină», Grădinița «Melchisedec Ștefănescu», școlile «Mihai Eminescu», «Vasile Alecsandri», «Calistrat Hogaș», «Alexandru Ioan Cuza», «Roman Mușat», Școala «Costache Negri», Colegiul Național «Roman-Vodă», Liceul «Vasile Sav», Seminarul Teologic «Episcop Melchisedec Ștefănescu» și altele au primit sprijin prin amendarea bugetului de stat sau prin atragerea de fonduri europene„.

La întrebările jurnaliștilor cu privire la calitatea și ofertele candidaților înscriși în cursa electorală, deputatul Marius Neculai a răspuns prin propriul exemplul: Una dintre motivațiile pentru care am intrat în politică, și care mă animă și în prezent, este dorința de a face ca lucrurile să arate bine nu numai acolo unde locuiesc sau muncesc, ci peste tot în orașul meu. Mărturisesc că mă încearcă un real sentiment de bucurie când trec pe lângă spital sau școlile din oraș și simt că strădania mea nu a fost zadarnică, putând spune că am lăsat romașcanilor ceva util în urma acestui mandat. Știu că ne confruntăm cu nenumărate probleme grave, precum găsirea unui loc de muncă, misiune extrem de grea, pe care consider că o putem rezolva doar dacă investim în educație, motiv pentru care am fost inițiatorul mai multor programe adresate tinerilor, printre care Bursa Mariko, Ziua Tineretului sau Sărbătoarea Copiilor. Eu cred că șansa acestui oraș și a acestei țări stă în puterea tinerilor de a se implica în tot ceea ce înseamnă construcția viitorului. Tinerii trebuie încurajați, și nu îndepărtați. Când descurajezi un tânar, sacrifici o șansă! Cine nu crede în puterea tinerilor de a schimba lumea, de fapt, nu vrea să o schimbe„.

Deputatul Neculai a completat lista reușitelor din mandatul său: Instituțiile de cult au găsit în permanență sprijin pentru realizarea unor lucrări de consolidare, fie că vorbim de Biserica Sfinții Voievozi, Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, Biserica comunității ruse, Biserica Isus Bunul Păstor, Sinagoga, Biserica Fericitul Ieremia și altele, dar în mod deosebit am ținut să reabilitez și să iluminez Turnul Episcopiei. Sunt foarte multe proiecte derulate de Primăria Roman la care mi-am adus și eu contribuția. Spre exemplu, pentru realizarea investiției Microhidrocentrala pe râul Moldova, am fost inițiatorul unei legi în sprijinul acestei investiții: Legea 216/2010, prin care s-a obținut terenul necesar obiectivului de lucrări. Pentru realizarea piscinei publice, am fost cel care a inițiat acest demers, obținând informații de la Ministerul Tineretului și Sportului, de la acea vreme, apoi de la Compania Națională de Investiții. Am susținut proiecte importante și la nivel județean, care vizau zona Romanului, cum ar fi realizarea stației de transfer și sortare deșeuri din cadrul proiectului mai mare «Sistem integrat de gestionare a deșeurilor în județul Neamț» și am promovat o lege necesară, Legea 282/2010, prin care s-a obținut terenul pe care urmează a fi amplasată investiția„.

Marius Neculai susține că ar fi vrut și ar fi putut să continue proiecte și realizări, date fiind reușitele de până acum. Aș vrea să le mulțumesc, în mod deosebit, celor peste 2.000 de romașcani care mi-au trecut pragul cabinetului parlamentar fie pentru a mă încuraja, fie pentru a-mi cere ajutorul. De la ei am luat pulsul comunității, de la ei am învățat că nu am dreptul să mă consider mai presus decât cel mai umil dintre semeni. La ușa mea nu a existat și nu va exista niciodată expresia «astăzi nu vă pot primi». În ceea ce privește activitatea parlamentară, am avut o prezență de peste 80% la lucrările Camerei Deputaților, înregistrându-se în dreptul meu 31 de propuneri legislative, 16 luări de cuvânt, 8 declarații politice și 2 moțiuni. Aveți în fața dumneavoastră un tânăr care a încercat să schimbe Romanul în bine și cred că am demonstrat că pot fi omul care la nevoie se cunoaște. Mi-aș fi dorit să îmi pot continuă activitatea, dar era necesară o altă conjunctură și o altă echipă care să dorească să construim împreună. Am fost întrebat de romașcani de ce nu am candidat din nou și de ce nu am mai ieșit cu nici o declarație publică. Răspunsul a fost unul simplu: partidul din care am făcut parte și organizația locală au decis să susțină un alt candidat pentru acest colegiu. De asemenea, o altă idee care s-a vehiculat a fost aceea cum că aș fi trecut la un alt partid. Țin să menționez că, în acest moment, sunt independent și mi se pare prematur să mă alătur acum unei alte organizații. Voi fi, însă, alături doar de cei care își vor arată disponibilitatea de a colabora cu mine pentru Roman și romașcani. Întotdeauna am încercat să mă înconjur de oamenii care au aceleași principii ca și mine, iar respectul reciproc este unul dintre aceste principii, a susținut deputatul Neculai.

Ziua specială a fost ocazia transmiterii unui mesaj: Mă bucur că pot veni astăzi cu fruntea sus în fața romașcanilor. Acestea sunt, pe scurt, reperele activității mele și știu că m-am străduit zi de zi, atât cât am putut eu, să nu vă dezamăgesc. Vă mulțumesc încă o dată pentru încredere și sprijin și, pentru că astăzi e Sfântul Nicolae, ocrotitorul meu, vă doresc că acesta să vă aducă multă sănătate și un An Nou mai bun! Sărbători fericite!„.

Comentarii

WORDPRESS: 15
 • S-a pierdut un om valoros,tanar si cu perspectiva, aducand in loc o persoana care va fii vesnic vanata de viitorul guvern care va cauta cu orice prilej sa-i puna bete in roate la orice initiativa in favoarea romascanilor. Cu asta va avea de pierdut si primarul caruia i se vor sparge in cap toate aceste stari de lucruri.

  • Cred ca edilul s-a „blindat” atat de bine incat,orice se va intampla dupa alegeri,el si familia lui nu vor avea de suferit.Cei care vor pierde vom fi noi.Repet,orice vot pentru Udrea este un vot irosit!

 • Harakiri 10 ani ago

  Cuvinte frumoase, dar insuficiente pentru a explica usurinta cu care un om tinar poate ceda atit de usor in fata unor magarii politicianiste. Daca ai fi candidat ca INDEPENDENT, Romanul ar fi putut avea, dupa 9 decembrie,doi reprezentanti in Parlament . Ti-o spune un om trecut de 60 de ani, care nu poate intelege cum cedeaza unii tineri la prima adiere de vint. Pacat…

 • Karina 10 ani ago

  Domnule Marius Neculai va apreciaz tineretea, dorinta de a face ceva pentru comunitate si verticalitatea de care ati dat dovada in timpul mandatului dvs de deputat. „Caii nu mor cand vor cainii”, cred ca viitorul este al celor tineri, educati, cu capacitate intelectuala si dorinta de a transforma aceasta societate corupta si mizera, plina de reminescente ale trecutului in care ne taram acum cu totii. Mult succes in activitatea viitoare!

  • Virgil 10 ani ago

   De departe cel mai elegant politician pe care iil are Romanul. In comparatie cu el, toti ceilalti par niste impostori laudarosi. Sper sa i sa faca dreptate duminica!

 • Ati renuntat la un baiat bun, tanar si cu perspective pentru cineva care va fii vanat de cei de la putere ca sa-i plateasca niste polite. Cam asta ii asteapta pe romascani.

 • Desi nu sunt pentru migratia politica-si dl primar este exemplul elocvent de mare calator politic spre mai bine-in cazul dlui M.Necului cred ca era bine daca trecea,chiar de cand a aflat de tradarea partidului,la USL.In confruntarea cu Udrea ar fi reusit,fiind sustinut de toti pentru caracterul sau,pentru sinceritatea si onestitatea sa.Pacat,s-a pierdut un om bun al locului…

 • SABINA 10 ani ago

  Bravo,domnule deputat.prea multa modestie strica.
  Era si timpul sa recapitulati in cate proiecta v-ati implicat, ca altfel se contura ideea ca doar un singur om sau ,de fapt, DOI, au facut totul !….Si n-au trecut decat 23 ani de cand „se facea totu’ „, dar nu ne mai amintim, riscand sa repetam greselile trecutului.
  Nu piere lumea daca nu veti mai fi deputat in viitoarea legislatura.Sunt sigura ca veti gasi alte proiecte pe care sa le dezvoltati.
  Toate astea insa ne-au aratat cat de murdara e „familia politica „din care ati iesit cu fruntea sus.

 • don pedro 10 ani ago

  Don primare,auzi neta ce a facut dep.Marius!!
  Atunci de ce ne duci cu zaharelul si tot spui ca leanta de buzau a facut si dres!!!!!
  A ! a dat pantofi cu toc la femeile din zona rurala ca sa umble ca pe chitonoage sa nu se murdareasca de noroi!!!
  A dat pomeni electorale ,fara numar ,fara numar!!Si peste toate aceste marete realizari a pus o CRUCE pe dealul Muncel din IC.
  Iar noi cei din”marea familie romascana”(a noastra ,nu cea a lui don primare) o sa-i tragem o cruce pe buletinul de vot si o s-o trimitem la Plescoi unde Alma Anastase numara voturile din doi in doi!!!

 • Simona 10 ani ago

  Cu tot respectul pentru Marius Neculai care este un romascan de-al nostru si care s-a zbatut in perioada in care a fost deputat de Roman, dar a reusit prea putine lucruri… Va veni si timpul lui sa aiba o cariera de succes si sa realizeze tot ce si-a propus, dar deocamdata eu cred ca este mai bine pentru noi ca vom merge in parlament cu Elena Udrea.. Are o mai mare experienta, este vazuta mult mai bine in parlament si are puterea si forta sa realizeze mult mai multe lucruri decat acesta… Udrea trebuie sa continue tot ce a inceput acum 3 ani si jumatate la Roman si suntem siguri ca va continua toate aceste proiecte….

  • ionut 10 ani ago

   Experienta = smecherie?

  • un cetățean 10 ani ago

   Simona , lasă îndemnurile portocalii , toți am auzit de disperarea din tabăra ,,tandemului ” Udrea – Leoreanu ! Domnul Neculai a explicat foarte clar , în această conferință de presă , cine a muncit de fapt pentru aceste proiecte și cine s-a zbătut să aducă fonduri ( nu cel ce a semnat dintr-un post călduț de ministru și nici nu îi cunoaște pe oamenii de,, pe ulițe”).

 • ionut 10 ani ago

  Daca ar fi candidat dnul deputat cu siguranta ar fi castigat mandatul.
  Multumim, dnule deputat!

 • poporul vesel 10 ani ago

  Of , of , mai mai !

  Mai Mariuse mai . Cum te-ai scarpinat tu unde nu te manca !
  Te-au mai intrebat mai de mult unii prieteni ce iti trebuie tie politica . Erai deja bogat , aveai o ocupatie onorabila in afacerile familiei.

  Politica este profesiunea nemancatilor necalificati.
  Atunci cand esti rupt intre picioare de foame , ai avut o copilarie si o adolescenta pline de lipsuri , nu ai avut succes la femei , ai stat mereu sub talpa unui sef bugetar sau ai vazut prea multe episoade din serialul Dallas , ei bine , atunci evident trebuie sa te apuci de politica.

  Tu Mariuse , ai nimerit complet aiurea : ai fost facut „politician” asa cum erau facuti odata „pionierii” de catre ultima gasca de produse ceausiste .

  Ceausismul descreierat , latrat la microfoane , cultul personalitatii demente si impodobirea cu „realizarili” pe care le vedem astazi practicate de diversi indivizi intre 40 si 50 de ani ar fi trebuit sa te tina pe tine deoparte de politica.

  Te-ai alaturat nefericit ultimei hoarde de „oameni noi” produsi de Ceausescu , dupa chipul si asemanarea sa.
  Si precum versurile celor din trupa Parazitii , tot ei te-au executat scurt dupa dictonul :

  ” Bai , eu te-am facut , eu te f@#$ primul , eu te omor”.

  Avem o veste buna pentru tine . Ai scapat ieftin ! Zi bogdaproste si du-te cu familia la schi in Austria. Puteai sa ajungi ca Trasculescu !
  Vezi-ti de viata ta de om normal ! Bucura-te de timpul tau personal si de afacerile proprii !
  Nu te mai inhaita cu derbedeii nascuti , educati si indoctrinati de Ceausescu !
  Stai langa generatia ta , priveste la adevarata Europa , calma , decenta , serioasa , eficienta , necomunistoida .
  Acela este obiectivul generatiei tale pentru Romania.

  Pentru administratorul site-ului : un comentariu publicat poate aduce mai mult trafic decat 100 de comentarii sterse de frica ! 😉

 • Tanasa 10 ani ago

  De cand dormi Simona,trezeste-te,Doamna Udrea nu mai este la putere, asa ca las-o mai incet cu „forta” ei si cu posibilitatile ei de a face ceva. Dimpotriva, va fii vanata ca o lighioaie si vom suferi pe nedrept noi romascanii.Cat despre cum si cat de bine va fii vazuta in noul parlament, ca despre asta vorbim, pun pariu ca nu stii,poate pe la colturi pe unde se vor mai aduna cateodata cei din opozitie.