TOP 5 pași pe care să îi faci pentru a fi o persoană mai organizată

HomeAdvertorial

TOP 5 pași pe care să îi faci pentru a fi o persoană mai organizată

Să te simți presat de timp poate fi un lucru foarte stresant. Organizarea îți poate oferi senzația că îți controlezi viața și timpul. Organizându-te, vei afla cum pierzi timpul inutil și cum poți folosi acel timp lucrând pentru visul vieții tale!

Iată 5 pași pe care îi poți face pentru a deveni o persoană mai organizată:

Pasul 1. Prioritizează lucrurile

Poate fi destul de greu să îți dai seama care evenimente sau situații sunt importante și care ar putea fi amânate sau anulate. Amintește-ți că timpul tău nu este nelimitat. Ia toate activitățile pe următoarea săptămână și încearcă să le atribui fiecăreia un interval de timp. Vei observa astfel că nu vor încăpea toate în acea săptămână. Următorul lucru pe care vei fi nevoit să îl faci este să îți dai seama care sunt lucrurile pe care nu ai voie să le ratezi, care sunt lucrurile care pot fi amânate și care lucruri trebuie să dispară din program. Nu uita să lași ceva timp în program și pentru evenimente neprevăzute!

Pasul 2. Pune lucrurile la locul lor

Dezorganizarea este parte din viața noastră și în cel mai mic detaliu. De câte ori nu ți s-a întâmplat să cauți un lucru pe care îl folosiseși cu câteva ore înainte? Începe organizarea ta cu lucrurile mici cum ar fi să-ți pui lucrurile de unde le-ai luat. În acest mod vei economisi foarte mult timp zilnic.

Pasul 3. Fă-ți liste

Listele te vor ajuta să nu uiți ce ai de făcut. Fă-ți liste lunare, săptămânale sau zilnice. Trece pe listele astea orice chestie neprevăzută care apare. Poți face liste de cumpărături pentru a economisi timpul pe care îl pierzi în magazin gândindu-te la ce ar trebui să mănânci.

Pasul 4. Creează-ți o rutină

Rutina este scăparea ta dacă îți dorești o viață organizată. Există, desigur, și joburi care sunt foarte haotice și cărora nu le vei putea crea o rutină fixă. În schimb, poți să îți setezi orele de lucru. De exemplu, îți poți seta să lucrezi între 10 și 18.
Pentru a putea funcționa la capacitate maximă, este foarte important să îți creezi și o rutină pentru somn, dar și să îți setezi orele fixe la care să mănânci zilnic.

Pasul 5. Folosește-te de uneltele pe care le ai la îndemână

Nimeni nu a spus că pentru a fi o persoană organizată vei fi nevoit să faci totul pe cont propriu. Ai o unealtă chiar la tine în buzunar. Probabil nici nu te-ai gândit la ea până acum. Poți folosi un Iphone 13 de la Altex pentru a te ajuta cu toate lucrurile enumerate mai sus. Vei putea astfel, cu ajutorul aplicațiilor, să ai listele într-un singur loc, să știi când ai ședințe sau când trebuie să fii la un anumit eveniment.

În concluzie, pentru a te putea organiza vei avea nevoie de puțin timp. De asemenea, ar trebui ca această organizare să nu fie o chestiune de moment, ci să fie un mod de a-ți aranja viața.

Sursa foto: Unsplash.com

Comentarii

WORDPRESS: 0