HomeActualitateRoman

Toamnă bogată pentru bugetul local

Peste 4.000.000 de lei vor intra în bugetul local romașcan, în urma rectificării n banii provin din surse diferite.

Municipiul Roman a primit 4.123.000 de lei la rectificarea bugetară. Banii provin atât din alocările de la Consiliul Județean Neamț, cât și din cotele defalcate, cote gestionate direct de Direcția Finanțelor Publice.

”Consider această lună octombrie cea mai bună de când dețin funcția de primar al municipiului Roman. Cred că Sfânta Parascheva a lucrat bine pentru Roman, pentru că astăzi (n.red. – marți, 14 octombrie) ne-au venit și documentele în Primărie. Avem 1.177.000 de lei pentru cheltuieli de personal și hotărâri judecătorești care țin de această activitate. De asemenea, am mai primit 126.000 de lei pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap și 205.000 lei pentru echilibrarea bugetului local. Toate aceste sume sunt din cote defalcate, de la Direcția Generală de Finanțe Publice. Adică un total de 1.508.000 lei”, a afirmat primarul municipiului Roman.

Laurențiu Dan Leoreanu a amintit și sumele ce au fost alocate municipiului Roman prin hotărâri de Consiliu Județean, la ședința de vineri, 10 octombrie: 600.000 de lei pentru arierate și programe de dezvoltare locală, 965.000 de lei pentru lucrări de infrastructură și 894.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de la Biblioteca municipală ”George Radu Melidon”. Alți 156.000 de lei au fost alocați de Consiliul Județean pentru Spitatul de Urgență Roman. Leoreanu a mulțumit președintelui Consiliului Județean Neamț pentru fondurile acordate Romanului. Edilul romașcan a spus că este cea mai mare sumă pe care a primit-o municipiul în ultimii șase ani, iar banii vor fi suficienți pentru a încheia anul fără probleme.

Repartizarea sumelor primite la bugetul local se va face printr-o hotărâre de Consiliu Local, într-o ședință care va avea loc săptămâna viitoare.

Comentarii

WORDPRESS: 0