Toaletă publică amenajată lângă Casa de Cultură, din luna noiembrie

HomeSocial

Toaletă publică amenajată lângă Casa de Cultură, din luna noiembrie

În zona Casei de Cultură, reprezentanții municipalității au amenajat o nouă toaletă publică, care ar urma să devină funcțională din luna noiembrie. Demersul vine după ce intenția de amenajare a unei toalete ecologice în zona Policlinicii, în urmă cu două săptămâni, nu s-a materializat, primăria orientându-se spre altă zonă în care această să fie amplasată.

Toaleta ecologică va intra în funcțiune începând cu data de 1 noiembrie. Deși, inițial, am avut în atenție zona Policlinicii, am început demersurile în acea zonă. Personalul de la Policlinica stomatologică privată a făcut o interpelare, am avut discuții la fața locului, nu au dorit sub nicio formă să amplasăm în acea zonă toaleta publică. În acel moment, am venit cu o soluție în zona centrală, cum a fost și în discuție anterior. Sperăm ca toate să fie puse la punct, iar de la 1 noiembrie să fie funcțională. Sigur, am montat și indicatoare de direcție, de semnalizare, tocmai pentru a o face cât mai cunoscută”, a afirmat primarul Leonard Achiriloaei.

Solicitarea inițială, de amplasare a unei toalete publice în zona Spitalului, a aparținut grupului de consilieri locali ai USR. Conform reprezentanților municipalității, toaleta publică din zona Casei de Cultură va fi racordată la utilități și prevăzută cu sistem de spălare automatizat, care asigură auto-curățarea după fiecare utilizare, nefiind necesară prezența de personal auxiliar.  Toaleta este închiriată de municipalitate, prețul de închiriere fiind de  134 lei + TVA/zi, inclusiv materialele dezinfectante necesare, lucrările fiind executate în regie proprie.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0