HomeActualitate

TIR-urile sînt oprite la Roman

Din cauza codului portocaliu de ninsori și viscol, care a pus stăpînire pe sud-estul și sudul țării, Poliția Rutieră a restricționat din nou circulația pe drumul european E85.

 

 

Astfel, de duminică, 12 februarie, de la ora 14.00, autovehiculele care au masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone și care voiau să ajungă la Adjud sau mai departe au fost oprite de polițiștii rutieri la intrarea sau la ieșirea din municipiul Roman.

Din acest motiv, parcările de la intrările și ieșirile din oraș erau pline, luni dimineață. Mai mult, șiruri de TIR-uri stăteau pe marginea șoselei, atît la intrarea în oraș dinspre Iași, cît și la intrarea dinspre Bacău. „Traseele spre Bacău, Onești, Moinești și Brașov sînt deschise, dar spre Adjud nu, din cauza condițiilor meteo. Situația se va menține pînă cînd drumul european va fi practicabil în toate județele„, a afirmat comisar șef Adrian Acozmei, șeful Biroului Rutier al Poliției municipiului Roman.

Șoferii vor avea de ales: să rămînă pe loc pînă cînd nu va mai ninge, iar șoseaua va fi practicabilă, sau să aleagă rute ocolitoare, dacă acest lucru va fi posibil.

 

 

Luni, la nivelul județului Neamț erau patru drumuri județene cu tronsoane cu circulație pe un singur fir, la care se lucra pentru  deblocare: DJ 157 Hoisești – Făurei, DJ 155I Tupilați – Baratca, DJ 157 H Bălușești – Itrinești și DJ 155L Bîrgăuani – Grumăzești.

Județul Neamț se află sub avertizare meteo cod galben de ninsori abundente, vînt la rafală de 30 – 40 km/h, viscolind zăpada, pînă marți, 14 februarie, ora 14.00.

Comentarii

WORDPRESS: 0