Prima paginăActualitate

Tinerii din Săbăoani acuzați de tâlhărie și furt, arestați preventiv pentru 30 de zile

Tinerii din Săbăoani acuzați de tâlhărie și furt, arestați preventiv pentru 30 de zile

Dimensiune text

 

 

Un tânăr și o tânără din Săbăoani, reținuți de polițiști în urma unor percheziții efectuate duminică, 14 iulie, la domiciliile acestora, în urma unor infracțiuni de tâlhărie și furt comise în județul Botoșani în cursul lunii iunie, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, a decis luni Judecătoria Botoșani, decizie confirmată joi, 18 iulie, de Tribunalul Botoșani.

Duminică, 14 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, emise de Judecătoria Botoşani, la locuinţele unui bărbat de 35 de ani şi a unei femei de 21 de ani, ambii Săbăoani, judeţul Neamţ.

Conform IPJ Botoșani, în urma probatoriului administrat a rezultat că, la data de 10 iunie 2019, cele două persoane, sub pretextul că sunt reprezentanţi ai unei companii de utilităţi, au pătruns fără drept în locuinţa unui bărbat de 79 de ani, din comuna Corni, județul Botoșani, şi, prin folosirea de acte de violenţă, au sustras suma de 1.800 de lei. Ulterior, la data de 29 iunie 2019, folosind acelaşi mod de operare, însă fără să exercite acte de violenţă asupra victimei, cei doi au pătruns fără drept în locuinţa unei femei de 93 de ani din comuna Prăjeni, județul Botoșani, de unde au sustras suma de 17.000 de lei.

Cu ocazia percheziţiilor, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe telefoane mobile şi sume de bani – peste 70.000 de lei şi 4.000 de euro. Acţiunile Poliţiei au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi Biroului de Analiză a Informaţiilor Botoşani. În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, precizează comunicatul IPJ Botoșani.

Citește și:   Accident rutier la Gâdinți, un șofer sub influența alcoolului a ajuns cu mașina în șanț

Faţă de cei doi suspecţi s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Botoşani, iar luni, 15 iulie, au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Judecătoria Botoșani a luat decizia arestării preventive pentru cei doi inculpați, Liviu Bogdan Percă și Celina Mădălina Robu.

„Admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani (…) şi, în consecinţă (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului Percă Liviu Bogdan, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată (…) şi furt calificat (…) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.07.2019 şi până la data de 13.08.2019, inclusiv. (…) Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Percă Liviu Bogdan. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpatei Robu Celina Mădălina, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată (…) şi furt calificat (…), pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.07.2019 şi până la data de 13.08.2019, inclusiv. (…) Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatei Robu Celina Mădălina”, se arată în încheierea Judecătoriei Botoșani.

Cei doi au contestat decizia arestării preventive la Tribunalul Botoșani, care le-a respins, însă, contestațiile. „Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpații Percă Liviu Bogdan şi Robu Celina Mădălina, împotriva încheierii (…) din data de 15 iulie 2019, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Botoşani (…), pe care o menţine”, se arată în încheierea definitivă pronunțată joi, 18 iulie, de Tribunalul Botoșani.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0