Prima paginăSocial

Tinerii cercetași din Pildești și comunitatea ortodoxă din Simionești ne învață cum să trăim fără bariere

Tinerii cercetași din Pildești și comunitatea ortodoxă din Simionești ne învață cum să trăim fără bariere

Dimensiune text

 

În fiecare an, în luna ianuarie, ni se oferă o ocazie deosebită pentru a ne întâlni cu cei care, având un cult diferit, poartă aceeași flacără a iubirii care se adăpostește în sufletele tuturor creștinilor de bunăvoință.

Cercetașii catolici din Pildești, fideli tradiției și ascultând de rugăciunea lui Isus: „ca toți să fie una” (In 17, 21), au organizat o vizită la comunitatea ortodoxă din Simionești, comuna Cordun.

Duminică, 26 ianuarie, peste 40 de cercetași de toate vârstele au participat la o întâlnire specială la Biserica ortodoxă din Simionești, cu hramurile „Botezul Domnului” și „Sfinții Părinți Ioachim și Ana”. După o primire călduroasă în interiorul frumoasei bisericii, recent restaurată și așa de frumos pictată (in imagini ce ne invită să fim împreună cu cei din cer), părintele paroh Vasile-Romeo Trofin ne-a îmbogățit spiritual cu îndemnurile sale. Tot părintele paroh a fost cel care a coordonat dialogul vizitatorilor, răspunzând la diverse întrebări adresate de ramura cercetașilor „temerari”.

Momentul culminant al întâlnirii a fost rugăciunea în comun. Ortodocșii și catolicii s-au recules pentru a cere de la Dumnezeu darul unității pentru toți cei care avem credință în același Dumnezeu, așa cum ne-a spus frumos un localnic din Simionești. Am cântat împreună și ne-am rugat „Tatăl nostru” cu mâinile deschise celor de lângă noi; în același timp, doi tineri din Simionești au apropiat luminările lor aprinse până ce flacăra a devenit una singură.

Înainte de a pleca acasă pe jos, enoriașii din Simionești ne-au servit cu mare bucurie și căldură un ceai și dulciuri ce ne-au întărit pentru a suporta mai ușor drumul de întoarcere la Pildești.

Putem să proclamăm, așa cum a spus Sfântul Paul locuitorilor insulei Creta, că „au arătat bunăvoință neobișnuită” (Fap. 28,2), când tinerii din Pildești au poposit duminică la Simionești. Laus Deo! Chiar dacă ținta activității ecumenice poate va avea nevoie de câteva generații pentru a fi complet atinsă, duminică am simțit că putem fi mai aproape de frații noștri atunci când, cu mare deschidere, suntem primiți în a cunoaște mai bine frumusețea diversității.

Cu acest prilej, vrem să trimitem părintelui Vasile și credincioșilor din comunitatea Simionești binemeritate mulțumiri! Prin voi a pus Dumnezeu în sufletele noastre o sămânță care va încolți, va crește și va da roade.

Au consemnat liderii Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti – Cercetașii României

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0