Tinerii cercetași din Moldova: stagiu de formare la Liceul „Sf. Ioan de la Salle” din Pildești

HomeSocial

Tinerii cercetași din Moldova: stagiu de formare la Liceul „Sf. Ioan de la Salle” din Pildești

Între zilele 19 – 21 ianuarie 2024, un grup de 32 tineri din regiunea Moldova a participat la un stagiu de inițiere în pedagogia scout. Centrele Locale care au trimis reprezentanți au fost: „Sapatino” din Iași, „Sf. Dumitru” din Valea Lupului (Iași), „Coborârea Duhului Sfânt” din Adjudeni, „Insula Cercetașilor” din Bacău și centrul gazdă, „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești, comuna Cordun.

Stagiul a fost organizat de o echipa de formatori din Organizația Națională Cercetașii României (ONCR), alcătuit de: d-ra Mioara Hușanu, coordonatoarea echipei, d-na Marilena Haraga Berea și d-ra Ramona Iștoc.

În aceste trei zile s-au prezentat temele de mare importanță pentru tineri, care într-un viitor apropiat vor deveni lideri cercetași, pregătiți pentru a conduce un grup de copii sau adolescenți (patrula). Prin metoda cercetășească s-au prezentat caracteristicile cele mai importante ale metodei scout: Sisteme de patrule. Sprijinul adultului. Cadrul simbolic. Progres personal în diferitele arii de dezvoltare. Legea scout și promisiunea cercetășească pentru fiecare ramură de vârsta (lupișori, temerari, exploratori). Implicarea în comunitatea locală, iubirea și respect fata de natură pe care trebuie să o arate orice cercetaș.

Au fost trei zile pline de surprize minunate care au supus o incursiune în „secretele” cele mai frumoase ale cercetășiei și care vor fi de mare folos pentru a lucra după motto-ul fondatorului cercetășiei, Robert Baden Powell, de „a lăsa lumea noastră un pic mai bună decât am găsit-o”.

Vrem să exprimăm un cuvânt de mulțumire conducerii Liceului „Sf. Ioan” de la Salle din Pildești, gazda acestui stagiu; grupul de „seniori” cercetași, care s-a responsabilizat de mese și, nu în ultimul rând, cadrul de formatori: Mioara, Mari și Ramona, care fără niciun profit material au dedicat trei zile din timpul lor pentru o acțiune minunată, care sigur va rămâne întipărită în sufletele celor treizeci și doi de tineri cercetași, care la rândul lor, au tras din timpul lor liber pentru a se forma.

LIDERII CERCETAȘI DIN PILDEȘTI

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0