Tineri din Roman și Horia, prinși de polițiști vânzând petarde și artificii în parcarea unui supermarket

HomeActualitate

Tineri din Roman și Horia, prinși de polițiști vânzând petarde și artificii în parcarea unui supermarket

 

Joi, 28 decembrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Roman, în baza planului de acţiune pentru combaterea comercializării ilegale de articole pirotehnice, au prins în flagrant doi tineri, de 23 și de 28 ani, din Horia și Roman, care ofereau spre vânzare publicului mai multe obiecte pirotehnice din portbagajul unui autoturism aflat în parcarea unui supermarket.

Asupra celor două persoane au fost găsite articole pirotehnice din categoria F1, F2 și F3, respectiv: 21 de baterii de artificii, un tub de tragere din categoria F2, precum şi 460 petarde din categoria F1. Polițiștii au extins cercetările și au efectuat o percheziție la domiciliul tânărului de 23 de ani, ocazie cu care au fost găsite următoarele obiecte pirotehnice deținute în vederea comercializării: 13.980 pocnitori din categoria P1, 9 petarde cu 3 focuri din categoria F1, 3 obiecte pirotehnice tip vulcan, din categoria F1, o baterie de artificii categoria F2 cu 16 focuri, o baterie de artificii din categoria F3 cu 100 focuri, două baterii artificii cu 19 focuri din categoria F2, 5 baterii de artificii din categoria F2 cu 25 focuri, 6 baterii de artificii cu 7 focuri din categoria F2, 2 baterii de artificii cu 16 focuri din categoria F2, o baterie de artificii cu 13 focuri, categoria F2, 2 baterii de artificii cu 49 focuri, categoria F2, 9 baterii de artificii cu 7 focuri din categoria F2.

Cele două persoane surprinse în flagrant nu dețin  calitatea de artificier sau pirotehnician autorizat. Obiectele pirotehnice, în valoare de aproximativ 3.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, fapte prevăzute și pedepsite de articolul 37 din Legea nr. 126/1995, republicată.

„Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile articolului 7 din Legea nr. 126/1995 republicată, persoanele fizice nu au dreptul să deţină, să utilizeze, să transporte, să depoziteze, să experimenteze ori să mânuiască explozivi de uz civil sau articole pirotehnice dacă nu fac dovada calităţii de artificier, respectiv de pirotehnician autorizat şi nu reprezintă o persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale. Nerespectarea acestor prevederi constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • DAR PE GHERASIM GABY DE CE NU IL MAI PRINDETI CA VINDE ATATEA TIGARI SI ARE ATATEA DOSARE NU VAD AUTORITATILE NU SE VEDE ATATEA VACANTE MASINI DE LUX SI TOT CU SUSPENDARE II DA ARE RELATII CA E POLITIST ARE ATATEA IESIRI DIN TARA DAR PROCURORII NU VAD ATATEA DOSARE BINE TOT CU SUSPENDARE SA-U ASTEAPTA PENSIONAREA SI E LIBER UN AGENT CU ATATEA DOSARE NU AR MAI TREBUI SA FIE IN SISTEM AFARA CU ACEST CONTRABANDIST DIN FUNCTIE SI LA PUSCARIE CU EL NU VAD SEFII SA-U E FINUL OPREA COMISAR SI ARE SPATE LA PUSCARIE CU EL MAI FACE SI PERNE UN POLITIST NU ARE DREPTUL SA DETINA 2 JOBURII LA PUSCARIE CU EL…. SI MAI SCRIETI SI VOI IN ZIARE DE EL SA-U VA MITUIT SI PE VOI .POLITIST CU ATATEA DOSARE SI NU SE MAI AUDE NIMIC DE EL SCRIETI SI DE NEVASTASA ALTA CONTRABANDISTA LA MAGAZIN LA PILDESTI LA STAND LA ROMAN IN PIATA MARE STAND CU HAINE ASA ZIS IN GHILIMELEE DE CE NU SE MAI AUDE NIMIC DE EII LA PUSCARIE CU EII