Prima paginăActualitate

Tineri cercetați pentru înșelăciune. Cum au convins o femeie să le dea bijuteriile

Tineri cercetați pentru înșelăciune. Cum au convins o femeie să le dea bijuteriile

Dimensiune text

 

Luni, 21 septembrie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț au documentat activitatea infracțională a patru persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 38 de ani, din județul Vâlcea, bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune. Prejudiciul cauzat a fost recuperat integral.

Conform IPJ Neamț, din cercetări a rezultat că, la data de 19 septembrie, în timp ce o femeie de 66 de ani se deplasa pe o stradă din Tîrgu Neamț, a fost abordată de către ocupanții unui autoturism, care i-ar fi solicitat adresa unui lăcaș de cult din orașul Tîrgu Neamț.

În scopul asigurării credibilității și sub pretextul mulțumirii bunăvoinței manifestate de persoana vătămată, aceștia i-ar fi oferit un lanț din aur, solicitându-i totodată să-și desfacă lanțul pe care îl purta la gât, după care i l-ar fi fixat pe cel oferit cadou. De asemenea, unul dintre ocupanții autoturismului i-ar fi oferit o brățară și ar fi rugat-o să așeze bijuteriile personale într-un șervețel cu scopul de a nu le pierde, iar ulterior acesta i le-ar fi înfășurat cu o folie adezivă.

Pentru a-i distrage atenția, conducătorul autoturismului i-ar fi solicitat detalii privind localizarea unui alt lăcaș de cult, moment în care una dintre persoane ar fi schimbat pachetul format și i-ar fi oferit acesteia un alt pachet similar ce conținea bijuterii din material neprețios.

„În urma activităților investigativ-operative desfășurate cu operativitate de polițiștii de investigații criminale, în colaborare cu cei din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, s-a reușit identificarea și depistarea persoanelor în cauză, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională în valoare de 4.000 de lei a fost recuperat integral de polițiști și restituit persoanei vătămate. Cele patru persoane au fost conduse la sediul poliției, iar în baza probatoriului administrat, față de acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

În cursul aceleiași zile, cei în cauză au fost prezentați de polițiști Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Neamț, față de aceștia fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cum să evitați să fiți victima unei astfel de fapte

Infracţiunile de înşelăciune îmbracă forme diferite de manifestare, modurile de operare folosite de cei care încearcă să obțină bani sau alte bunuri de valoare prin mijloace ilicite sunt din ce în ce mai complexe.

„Pentru a nu deveni victima acestui gen de fapte, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț atenționează cetățenii să fie prudenți atunci când sunt abordați prin orice mijloace de persoane necunoscute, care le oferă diverse bunuri sau servicii. În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat”, au mai transmis reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0