Prima paginăRoman

Țigări ascunse în portiere

Dimensiune text

Autoturismul în care se aflau doi bucureșteni era burdușit cu 1.400 de pachete cu țigări de contrabandă. Țigările au fost găsite în urma unui control al polițiștilor romașcani.

 

 

Drumul a sute de pachete de țigări de contrabandă s-a oprit, miercuri, la Roman. Doi bucureșteni au fost opriți în trafic de polițiștii romașcani și duși la secție, după ce în autoturismul în care se aflau au fost găsite mai multe pachete din țigări. În jurul orei 17.50, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Roman a oprit în trafic, pe DN 2 – în zona Castelului de Apă – un autoturism la volanul căruia a fost identificat Dănuț A., de 52 de ani, din municipiul București, iar ca pasager Nicoleta I., de 37 de ani, din municipiul Bucuresti.

Procedîndu-se la verificarea portbagajului, polițiștii au constatat că în locașul destinat roții de rezervă, în locul acesteia, se aflau mai multe pachete de țigări ce aveau aplicate banderole de marcare aparținînd Republicii Ucraina, motiv pentru care persoanele depistate și autoturismul au fost conduse la sediul Poliției Roman„, a afirmat subcomisarul Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

În urma verificării amănunțite a autoturismului au mai fost găsite pachete de țigări de același tip, ascunse în cele patru portiere și în aripile spate ale mașinii. Din cercetările efectuate s-a stabilit că țigările aparțineau pasagerei. În total, polițiștii romașcani au confiscat 1.426 pachete de țigarete, respectiv 28.520 țigarete.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 țigarete.

COMENTARII

WORDPRESS: 0