HomeRoman

Tichete sociale pentru 3.000 de romașcani

Începând de luni, 22 aprilie, romașcanii care s-au încadrat în categoria beneficiarilor de tichete sociale pot merge la sediul Direcției de Asistență Socială (foto) din Roman, de pe strada Alexandru cel Bun, pentru a ridica bonurile valorice. Un tichet social are valoarea de 70 de lei.

 

 

Aceste tichete se acordă familiilor în care cel puțin un membru este pensionar, persoanelor singure pensionare și persoanelor cu handicap care cumulează venituri ce nu depășesc 750 de lei/lună/membru de familie.

Reprezentanții administrației publice locale au vrut să ofere bonurile încă din luna martie, înainte de Paștele creștinilor romano-catolici, dar acest lucru nu a fost posibil, deorece bugetul nu fusese aprobat. Dosarele pentru acordarea bonurilor de 70 de lei au fost primite de angajații Direcției de Asistență Socială Roman pe parcursul a două săptămâni, iar 3.000 de romașcani s-au prezentat cu documentele aferente și trebuie, acum, să primească câte un tichet.

Tichetele sociale trebuie ridicate în cel mult 30 de zile de la momentul în care beneficiarul este anunțat că are de luat tichete. În plus, pentru a evita problemele, primarul municipiului Roman a anunțat și condițiile în care beneficiarul poate intra în posesia bonului. „Pentru cei care vin să ridice bonurile în numele unor persoane nedeplasabile, ar fi trebuit curatelă sau procură notarială. Dar obținerea acestor documente costă și, atunci, avem rugămintea ca persoanele ce ridică bonurile pentru altcineva să se prezinte la Direcția de Asistență Socială cu actul de identitate propriu și cu cel al beneficiarului de drept. Cu ambele buletine, nu doar cu unul. Fiindcă am avut un caz în care soțul s-a prezentat doar cu buletinul lui, a ridicat tichetele, apoi le-a vândut și a cheltuit banii pe băutură, după care s-a dus acasă și a făcut scandal. Vrem să evităm aceste situații, de aceea solicităm ambele documente de identitate”, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Pentru tichetele sociale care vor fi oferite la sfârșitul anului, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, beneficiarii vor trebui să întocmească un nou dosar, care va cuprinde aceleași documente.

Tichetele sociale vor putea fi folosite în mai multe magazine și farmacii din oraș, pentru cumpărarea de alimente sau medicamente. Lista magazinelor care vor primi aceste bonuri valorice va fi publicată în ediția de vineri a Ziarului de Roman.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]
[sam_ad id=”130″ codes=”true”]

Articol nou
Articol mai vechi

Comentarii

WORDPRESS: 0