Prima paginăSocial

Tichete sociale de la Guvern pentru mese calde categoriilor defavorizate. Peste 9.000 de beneficiari în Neamț

Tichete sociale de la Guvern pentru mese calde categoriilor defavorizate. Peste 9.000 de beneficiari în Neamț

Dimensiune text

 

Guvernul României acordă tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde. Prin OUG nr. 115/2020 au fost aprobate măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate, care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, acordate din fonduri externe nerambursabile și cofinanțare de la bugetul de stat, informează Prefectura Neamț.

Vor beneficia de acest sprijin persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii, precum și persoane ori familii fără adăpost, inclusiv persoanele sau familiile care au fost evacuate, familiile cu copii care nu au domiciliu stabil şi familii monoparentale.

Prefectura Neamț a solicitat autorităților administrației publice locale din județ și Casei Județene de Pensii Neamț comunicarea listelor cu cele două categorii de beneficiari. După centralizarea informațiilor primite au rezultat 9.156 de beneficiari la nivelul județului Neamț – 9.103 persoane peste 75 ani și 53 de persoane fără adăpost. Lista beneficiarilor pe județ a fost înaintată Ministerului Fondurilor Europene, în vederea emiterii cardurilor. Lista beneficiarilor se va actualiza lunar.

Prefectura Neamț va recepționa, săptămâna aceasta, cutiile în care vor fi livrate suporturile electronice pentru mese calde, iar după finalizarea recepției cardurilor, le va distribui reprezentanților unităților administrativ-teritoriale, alături de lista unităților afiliate care oferă, servesc ori livrează masa caldă. Reprezentanții unităților administrativ-teritoriale vor înmâna destinatarilor finali plicurile livrate de emitentul cardurilor, în cel mai scurt timp posibil de la primire.

Fiecare beneficiar va primi un plic sigilat ce conține cardul, codul PIN și lista unităților afiliate care oferă, servesc ori livrează masa caldă. Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă este de 180 de lei/lună. Acestea vor fi alimentate lunar cu suma respectivă.

„Această măsură realizată de Guvernul României este una benefică și vine în sprijinul oamenilor fără adăpost și a celor care au venituri reduse. Instituția Prefectului Județului Neamț gestionează implementarea acestui program cu sprijinul unităților administrativ-teritoriale din județul Neamț. Sper că această sumă de bani să fie un real folos tuturor celor care nu își pot permite o masă caldă zilnică“, a declarat prefectul județului Neamț, George Lazăr.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0