Prima paginăActualitate

Țevarii au protestat, din nou, la București

Dimensiune text

Mai mulți membri ai Sindicatului Liber Petrotub au protestat, miercuri, 19 iunie, în fața sediului Guvernului. Dacă la începutul lunii iunie ei au protestat împotriva creșterii prețului la energia electrică, acum ei au protestat față de creșterea prețului la gaz metan. Măsura poate conduce la falimentul fabricilor și pierderea locurilor de muncă.

 

 

Zece membri ai Sindicatului Liber Petrotub s-au aflat printre cei aproximativ 300 de sindicaliști nemțeni din industria chimiei și metalurgiei care au participat la mitingul organizat de patru federații sindicale din țară, în fața sediului Guvernului.  Sindicaliștii se tem că, odată cu majorarea prețului la energie electrică și la gaz metan, produsele  industriale fabricate de marile unități industriale vor deveni necompetitive, astfel că vor fi nevoite să iasă de pe piața europeană și mondială.
„Pe noi ne supără cel mai mult introducerea taxei pentru certificate verzi și cogenerare. Ni s-a promis că acestea vor fi scoase sau măcar amânate, dar nu s-au ținut de cuvânt. Acum se va scumpi și gazul metan. Acest lucru va însemna moartea industriei românești și credem că asta se și vrea. Noi avem anumite costuri de producție, care influențează și prețurile. Majorările prețurilor la energie și gaz metan ar face ca produsele noastre pe piețele internaționale să devină necompetitive, iar unitățile noastre ar fi nevoite să iasă de pe piață, iar noi să ne pierdem locurile de muncă”, a apreciat Gheorghe Ciobanu, liderul Sindicatului Liber Petrotub.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Pont pentru tevari: se scumpeste apa. Scrie la giornale. Asa ca protestati si la guvern si la Roman. Oricum, raspunsul ar trebui sa il stiti. Ca in Caragiale. „Sa se modifice, dar sa nu se schimbe nimic”. Opinia lor? Cainii latra, caravana trece, reporterii consemneaza. Ei, si? Who’s care?