Testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin, la Spitalul Roman

HomeSanatate

Testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin, la Spitalul Roman

La Spitalul Municipal de Urgență (SMU) Roman se efectuează gratuit, în această perioadă, testul Babeș-Papanicolau, campanie în cadrul Programului național de depistare precoce a cancerului de col uterin, informează reprezentanții SMU Roman.

Testarea gratuită se poate efectua în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 8:00 – 14:00, în Ambulatoriul Integrat situat la parterul spitalului. Testul se adresează tuturor femeilor cu vârsta între 18 și 60 de ani, indiferent dacă au sau nu asigurare medicală. Pentru informații suplimentare, se poate apela numărul 0731.355.841.

„Testul Babeș-Papanicolau, împreună cu controlul de rutină, sunt cele mai importante și eficiente investigații ginecologice pe care femeile trebuie să le efectueze pentru a se asigura că viața nu le este pusă în pericol. Această analiză este nedureroasă și identifică, de timpuriu, celulele cu potențial malign din colul uterin, chiar înainte ca ele să ajungă într-un stadiu avansat în care nu se mai poate interveni. Trebuie menţionat că înainte cu 48 de ore de la recoltare se evită contactul sexual, folosirea cremelor, ovulelor, irigaţiilor vaginale. Făcut în mod regulat, testul Babeș-Papanicolau este cea mai bună metodă de a depista și preveni cancerul de col uterin. Studiile chiar spun că șansele de vindecare sunt cu 90% mai mari dacă boala este diagnosticată într-un stadiu incipient”, arată reprezentanții SMU Roman.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0