Prima paginăActualitate

Termenul pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu a fost prorogat până la finele lunii septembrie

Termenul pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu a fost prorogat până la finele lunii septembrie

Dimensiune text

Legiuitorii au prorogat termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a fost prorogat până la data de 30 septembrie 2017. Până la această dată, cei care dețin obligația obținerii acestui act administrativ nu vor fi sancţionați contravenţional, pentru nedeținerea acestuia, anunță ISU Neamț. Mulți agenți economici au intrat în legalitate, dar se pare că nu toți au reușit sau au luat în serios problema, astfel încât Guvernul a decis să le mai dea timp.

Chiar dacă mulți dintre agenții economici s-au supus rigorilor legii și au obținut autorizația de securitate în incendiu, prevederile Legii nr.146/2017 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 17/2016  permit un nou termen, și anume finele lunii septembrie. ”În primele şase luni ale anului 2017, s-au depus eforturi susținute pentru soluționarea celor 210 solicitări în vederea emiterii avizelor de securitate la incendiu și a altor 176 solicitări pentru eliberarea autorizaţiilor de securitate la incendiu. În urma verificării documentațiilor tehnice și a lucrărilor din teren, la nivel judeţean au fost emise 67 avize de securitate la incendiu și 40 autorizații de securitate la incendiu. De asemenea, în perioada 01 ianuarie – 30 iunie a.c., inspectorii de prevenire au derulat 588 acțiuni de îndrumare și control, pe timpul cărora au aplicat 183 amenzi în cuantum de 193.000 lei şi 1737 avertismente. Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, personalul specializat a acordat asistenţă tehnică de specialitate în 247 cazuri, persoanele responsabile primind îndrumare asupra aspectelor ce trebuie îndeplinite pentru a intra în legalitate”, anunță reprezentanții Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț.

IGSU a elaborat o platformă on-line, sub forma unui ghid practic, prin intermediul căreia, persoanele interesate pot verifica necesitatea obținerii actelor administrative, respectiv documentele necesare pentru eliberarea acestora. Modificările legislative și înăsprirea legislației cu privire la protejarea spațiilor de incendii au survenit ca urmare a incendiului de la Clubul Colectiv, din Capitală, unde zeci de persoane au murit și alte multele au avut de suferit răni grave.

Din păcate, sistemul se dovedește din nou a fi extrem de flexibil și funcțional pe zicala inversă lui ”unde-i lege nu-i tocmeală”

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0