Prima paginăRoman

Terenul din acte „nu bate” cu cel real

Dimensiune text

În multe cazuri, titlurile de proprietate aferente extravilanului Romanului nu au corespondență în realitate. Din acest motiv, unele titluri vor fi anulate în instanță.

 

 

Titlurile de proprietate aferente terenului extravilan al municipiului Roman nu coincid cu realitatea. Primăria a avut de rezolvat mai multe probleme cu suprapuneri ale titlurilor de proprietate, fiindcă terenul din acte depășește ceea ce se regăsește în fapt. „Există o pracelă în Roman pentru care sunt însumate titluri de proprietate care ajung la 30 de hectare, dar parcela are doar 20 de hectare. Eu nu știu cum pot să încapă cele 30 de hectare din acte în cele de 20 de hectare din realitate„, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Problemele legate de titlurile de proprietate sunt cunoscute de mai mulți ani, dar delimitarea corectă a suprafețelor, în conformitate cu titlurile existente, a început din anul 2008. „La preluarea mandatului, în 2008, de către domnul primar, existau 42 de tarlale în care se înregistrau probleme privind suprapunerea de titluri. În acest moment mai există patru tarlale în discuții pe această problemă. Soluționarea problemelor în cazul celor 38 de tarlale s-a reușit prin modificarea pe cale amiabilă a titlurilor, repartizându-se terenuri în zonele în care au existat rezerve„, a afirmat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Roman.

Conform reprezentanților instituției, pentru celelalte patru suprafețe se are în vedere soluția anulării titlurilor în instanță, deoarece terenurile au intrat în circuitul civil. Această soluție se va aplica, spre exemplu, în cazul tarlalei Bolohan, acolo existând un deficit de cinci hectare între suprafața fizică de teren și cea însumată din titluri.

Și terenurile din intravilan sunt revendicate de diverse persoane. Peste 100 de persoane solicită diverse terenuri în Roman, în condițiile în care pe suprafețele în cauză s-au ridicat diverse construcții sau terenurile se află între blocuri, fiind acum spații verzi. Legat de aceste aspecte, primarul Laurențiu Da Leoreanu consideră că legea a fost extrem de permisivă cu retrocedările, iar în instanță s-au comis greșeli atunci când au fost retrocedate suprafețe de teren între blocuri sau pe locuri de joacă.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • kent 9 ani

  Dl primar face o mare greseala cand , spune ca lega 10 / 2001 a fost foarte permisiva , este dreptul nostru de proprietate , suntem proprietari si ne vrem terenurile inapoi , nu putem iarasi sa fim batjocura autoritatilor … daca terenul este liber sa fie retrocedat , primaria incaseaza taxe pe parcari , deci nimic nu e gratuit ,

 • ionescu 9 ani

  Din declaratia dnului Primar sa intelegem , ca nu avem dreptul sa ne luam casele si terenurile inapoi care au fost luate abuziv de comunisti? Daca stiam nu il mai votam in veci .. Pai nu poate sa conceapa in capul lui cat am suferit noi cand am fost stramutati de pe pamanturile noastre , udate cu sudoare si sange …

 • dan 9 ani

  Normal ca nu bat titlurile de prorpietate ,,,,interesul din primarie impreuna cu smecherii din Roman e mare..vor sa ia terenurile oamenilor …nu e drept domn’ profesor….
  Asa vreti sa faceti si cu terenurile extravilane din zona Cartierului Balcescu,mai precis zona Hatas, pe care o sa le dati oamenilor pana intr-un euro/mp…si dupa aia sa le treceti in intravilan sa poata construi firmele agreate de dvs, ,…..voi aia din primarie impreuna cu patronii fimelor de constructii , de imobiliare, gen ACASA, din Roman sa va folositi de orice mijloace prin justificarea ca faceti cartiere pentru tineri si extindeti suprafata locuibila a Romanului
  Cei care au terenuri in Roman si au intimpinat asemenea probleme sa faca o petitie la Ponta…sa linisteasca interesele celor din ARD,fost PDL,