Prima paginăNeamt

Țepe cu izolarea termică a blocurilor

Dimensiune text

O firmă din județ a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că a luat banii pentru izolarea termică a unui bloc, dar n-a mai efectuat-o. Comisarii de la Protecția Consumatorului spun că, în acest an, au primit zeci de reclamații pe această temă.

 

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor (CPC) Neamț avertizează asupra faptului că, în ultima perioadă, numărul reclamațiilor împotriva firmelor de anvelopare a blocurilor a crescut simțitor. Comisarii CPC Neamț spun că cele mai multe reclamații provin din mediul urban, inclusiv din Roman. Cetățenii se plîng de faptul că au încheiat contracte cu diverse firme sau persoane autorizate, pentru efectuarea lucrărilor de izolație termică exterioară a blocurilor, însă firmele respective ori au încasat banii și s-au făcut nevăzute, ori au efectuat lucrări de proastă calitate. Așa se face că, anul acesta, cea mai mare amendă pe care au aplicat-o comisarii de la CPC Neamț a fost dată unei firme care se ocupă de anveloparea blocurilor.

Anul acesta, la sediul instituției am primit peste 30 de reclamații de la cetățeni, inclusiv din Roman, împotriva unor firme sau persoane autorizate care efectuează lucrări de anvelopare a blocurilor. Cei mai mulți locatari se plîng de faptul că, după ce au plătit pentru lucrări, firmele respective ori nu au efectuat lucrările și au dispărut cu banii, ori au efectuat lucrări de proastă calitate. Ca exemplu, un agent economic care nu a efectuat lucrările de izolație contractate a fost amendat de către comisarii noștri cu 10.000 de lei, cea mai mare amendă aplicată în județul Neamț, în acest an„, a declarat Gelu Moldoveanu, comisar șef al CPC Neamț.

Potrivit acestuia, pe de altă parte, nici consumatorii nu sînt atenți, întrucît nu citesc cu atenție clauzele contractuale, ori acceptă contracte nedatate. „Recomandăm cetățenilor mai multă atenție cînd semnează astfel de contracte, pentru că, în unele cazuri, noi nu putem face nimic din cauza clauzelor din contract. Anul acesta, numărul reclamațiilor împotriva firmelor care se ocupă cu lucrări de izolare termică a blocurilor a crescut îngrijorător. Sfătuim locatarii să încheie contracte numai cu firme sau persoane care fac dovada că funcționează legal și au toate documentele necesare„, a mai precizat comisarul șef Gelu Moldoveanu.

Potrivit legislației în vigoare, dacă un agent economic este amendat de comisarii pentru protecția consumatorului, iar el contestă în instanță amenda, numele agentului economic nu poate fi făcut public.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0