HomeRoman

Tentativă de furt prin internet

Romașcanii sînt ținta unei noi încercări de furt prin intermediul Internetului. De această dată, ținta infractorilor o reprezintă clienții Băncii Transilvania, care sînt invitați, prin e-mail, să se conecteze pe un site contrafăcut și să își acceseze contul bancar.

 

Departamentul nostru tehnic și-a actualizat recent serviciile noastre online, ca urmare a acestui upgrade vă rugăm să confirmați detaliile dvs. de accesare a contului online. Imposibilitatea de a confirma detaliile contului online va duce la suspendarea definitivă a acestuia. Click aici pentru a fi redirectat pe pagina securizată a Banca Transilvania„, este „mesajul important” transmis de infractori utilizînd adresele de e-mail info@bancatransilvania.ro sau info@bt24.ro. Pagina web spre care sînt redirecționați cei care dau curs mesajului este http://madgod.di.uoa.gr/bt/ , o copie a site-ului Băncii Transilvania.

Banca Transilvania nu trimite sub nici un pretext pe e-mail sau SMS mesaje de verificare sau de alertare conținînd formulare, programe atașate sau redirecționări către site-uri care să solicite date personale sau informații confidențiale. Aceste tipuri de mesaje vin de la adrese de mail contrafăcute sau inexistente, cu scopul de a fura informații confidențiale sau în scop de fraudă. Cea mai sigură măsură de prevenire a unei posibile fraude este să nu dați curs recomandărilor sau solicitărilor dintr-un asemenea mesaj„, spun reprezentanții băncii. Clienții care primesc astfel de mesaje sînt rugați să nu răspundă nici unei solicitări de a divulga parola, codul PIN sau numărul de card.

Comentarii

WORDPRESS: 0