HomeActualitateRoman

Telefoane mobile sustrase prin metoda „tată”

Trei elevi de clasa a şaptea au rămas fără telefoanele mobile. Minorii au fost acostaţi de un „tată” care ar fi căutat dreptate pentru fiul său. În fiecare unitate de învăţământ va fi prelucrat acest caz. Poliţiştii îl caută pe suspectul care a procedat la fel şi la Tîrgu Neamţ, Paşcani şi Târgu Frumos.

Trei elevi romaşcani au rămas fără telefoanele mobile, după ce au căzut în plasa unui infractor. Bărbatul s-a dat drept tată de copil bătut şi a cerut elevilor să-l însoţească, fiindcă el vrea să găsească vinovatul. Inocenţa copiilor şi dorinţa de a arăta că nu au greşit cu nimic i-au costat pe cei trei, însă, telefoanele mobile.

„Pe 4 iunie, între orele 11.00 – 12.00, o persoană necunoscută, în faţa blocului 38 de pe bulevardul Roman-Muşat, a acostat trei elevi din clasa a VII-a de la Colegiul Naţional «Roman-Vodă» (CNRV), sub pretextul că, în aceeaşi zi, fiul său a fost agesat de o persoană care avea semnalmentele unuia dintre minori şi, pentru a stabili dacă unul dintre aceştia este autorul, le-a cerut minorilor să-l însoţească până la blocul unde locuieşte. Autorul i-a condus pe cei trei minori la o scară a unui bloc de pe strada Libertăţii, unde le-a cerut să îi dea telefoanele ca garanţie că elevii nu pleacă până ce vine el cu fiul său din bloc. Copiii i-au dat telefoanele, după care autorul a intrat în bloc şi a ieşit pe cealaltă parte”, se arată într-un document al Poliţiei Roman.

Suspectul căutat de poliţişti are 30 – 35 de ani, 1,70 – 1,75 metri înălţime, este atletic, are accent ţigănesc, dantura stricată, tuns scurt, iar la data comiterii faptei era îmbrăcat cu un tricou galben, blugi de culoare albastră şi papuci negri. Anchetatorii au ajuns la concluzia că suspectul a mai procedat la fel şi Tîrgu Neamţ, Paşcani şi Târgu Frumos.

Oamenii legii au solicitat conducerii Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamţ ca în fiecare unitate de învăţământ să se discute despre această chestiune şi elevii să fie învăţaţi că, în asemenea situaţie, ei trebuie să apeleze numărul unic de urgenţă 112, dar să anunţe şcoala şi părinţii. În acest sens, joi, 18 iunie, la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” a avut loc o întâlnire între un ofiţer de la Poliţia Roman, inspectorul general al ISJ Neamţ şi conducerea colegiului. „Am înţeles că s-a mai întâmplat la fel şi în alte oraşe. A fost un scenariu foarte bine pus la punct şi a prezentat credibilitate. Elevilor din cadrul colegiului nostru li s-a spus de mai multe ori cum să se comporte şi care ar putea fi situaţiile periculoase pentru ei, dar persoana respectivă a reuşit să-i păcălească”, a afirmat Mihaela Tanovici, directorul CNRV. „Noi vom sprijini reprezentanţii Poliţiei cu tot ce au nevoie pentru cercetări, sperăm ca astfel de incidente să nu mai aibă loc”, a spus Viorel Stan, inspectorul general al ISJ Neamţ.

Cei care ar trebui, acum, să instruiască elevii pentru a evita asemenea situaţii sunt membrii familiei, întrucât anul şcolar este la final. Important este ca orice copil să ştie că poate apela numărul de urgenţă 112, chiar dacă nu are credit pe telefonul mobil.

Comentarii

WORDPRESS: 0