Prima reprezentație a comediei „D’ale carnavalului” de I. L. Caragiale, a Teatrului „Dan Alecsandrescu”, în noua sală de spectacole a Primăriei Roman, deschisă publicului la finalul săptămânii trecute, a atras prezența a sute de romașcani luni, 26 martie. Pentru că intrarea a fost liberă, ca întotdeauna la reprezentațiile Teatrului „Dan Alecsandrescu”, mulți dintre spectatorii care au dorit să vadă piesa de teatru în noua sală din Roman au urmărit spectacolul în picioare.
Membrii Teatrului „Dan Alecsandrescu” – Alexandru Lezeu (Iordache), Liviu Cojocărescu (Pampon), Mariana Levărdă (Mița), Cristian Foghel (Catindatul), Radu Vatavu (Crăcănel), Gheorghiță Iancu (Nae Girimea), Luminita Mera (Didina), Camelia Duca (Regina Balului), Sorin Cobuz (Plutonierul Iasomie), Corneliu Nechita (Ipistatul), sufleur Silvia Coșnete, regizor Radu Vatavu – au oferit o reprezentație la superlativ, fiind răsplătiți cu mai multe runde de aplauze de spectatorii romașcani.
„Seara s-a dovedit a fi una plină de surprize, și pentru noi, și pentru spectatori. Sala a fost arhiplină încât, din ce ni s-a spus, multe persoane nu și-au mai găsit loc la această reprezentație. Asta arată că romașcanii doresc să iasă din case, din monotonie, măcar o dată pe săptămână, arată că dragostea de cultură nu e dispărută chiar de tot. Vă mulțumim pentru prezență și pentru susținere! Chapeau!”, au transmis pe pagina de socializare membrii Teatrului „Dan Alecsandrescu”, care își vor da din nou întâlnire cu romașcanii după sărbătorile de Paști, pe scena Cercului Militar. Însă succesul spectacolului de luni creează premisele pentru ca romașcanii să îi poată vedea din nou pe membrii trupei de teatru, și cu alte ocazii, pe scena noii săli a Primăriei Roman.
Totuși, dacă prestația actoricească fără cusur și ambientul noii săli s-au ridicat cu prisosință, luni seară, la înălțimea momentului inaugural, a lăsat de dorit atitudinea unora dintre spectatori, ale căror comentarii sonore din timpul piesei – la fel ca și prezența în sală a unor copii de vârste la care nu pot înțelege ce înseamnă atmosfera de spectacol -, nu-și aveau locul. La fel ca și gestul inexplicabil al celor care nu s-au sfiit să consume alimente sau băuturi în sală – deși sunt afișe care precizează că nu este permis acest lucru -, iar la final să lase ambalajele pe jos. Apoi, deși spectatorii au fost rugați la începutul reprezentației să închidă soneria telefoanelor mobile, acestea și-au făcut totuși simțită prezența de câteva ori, determinându-l chiar, la un moment dat, pe actorul Liviu Cojocărescu, să-și adapteze interpretarea, admonestându-l pe imprudent: „Cine-i ăsta…?” „Ei, unul care nu-și închide telefonul…”.
Comentarii